volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Zaustavitev elektrarne Nek

Piše: R.K.

Čas objave:
11.10.2023 12:19

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Zaustavitev elektrarne Nek ; Več kot 300 mladih v Posavju

SVET NA KRKI

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo prvostopenjsko sodbo za Muhabija Gashija iz okolice Sevnice, ki je bil za lanski umor partnerice obsojen na 22 let zapora. Sodba je tako pravnomočna, Gashi pa lahko vloži še zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče.

 Zaradi napada skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael sta v torek Danska in Švedska začasno ustavili razvojno pomoč za palestinska ozemlja, humanitarno pomoč pa ohranili,

KRKA DOMA

V ponedeljek, je v Mladinskem centru Brežice potekal drugi Karierni sejem, ki je privabil veliko razstavljavcev. Po izjemno uspešni izvedbi lanskega dogodka, ter ob željah po več podobnih dogodkih v lokalnem okolju, je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice letos ponovno organiziral sejem. Glavni cilj je bil mladim ponuditi vpogled v zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih ponuja Posavje, ter jim pomagati pri njihovih kariernih odločitvah. Udeležence sta nagovorili vodja sejma, Nastja Volovec, in podjetniška mentorica Sandra Peršak, ki sta izpostavili pomembnost sejma za mlade in priložnosti, ki jih le-ta ponuja. Sejem je svečano odprl župan Občine Brežice, Ivan Molan, ki je poudaril, kako je ključno, da se mladi že v zgodnji fazi seznanijo s potencialnimi delodajalci, vzpostavijo stike z njimi ter imajo priložnost postavljati vprašanja o svojih interesih in karieri. Sejma se je udeležilo več kot 300 obiskovalcev, med njimi osnovnošolci , srednješolci iz Posavja ter študentje fakultet.

V NEKU naj bi težave odpravili v mescu dni. V Nuklearni elektrarni Krško  so si po njeni hladni zaustavitvi in odkritju točnega mesta puščanja, zaradi katerega so v četrtek zmanjšali moč reaktorja in elektrarno v petek ustavili, zadali cilj, da vso potrebno diagnostiko in analize opravijo v približno mesecu dni. Za napoved datuma vnovične sinhronizacije Neka z omrežjem pa je še prezgodaj. Predsednik uprave Neka Gorazd Pfifer.

Projekt so sicer poimenoval za izredni remont, vse dejavnosti pa tečejo po pripravljenem načrtu remontne organizacije. Med njeno zaustavitvijo bo električno energijo, ki jo zagotavlja Nek, nadoknadil Eles. Nekaj verjetno tudi z uvozom.

Osrednja informativna oddaja 11.10..2023