franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Zaživel dnevni center

Piše: R.K.

Čas objave:
11.01.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Dom starejših bogatejši za dnevni center in prostore za začasno namestitev; Pripravljajo potrebna zemljišča za selitev Melamina; Krka danes s Heliosom.

SVET NA KRKI

Ameriški tehnološki velikan Meta, pod okrilje katerega sodita družbeni omrežji Facebook in Instagram, v Sloveniji v sodelovanju s policijo uvaja sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok. Slovenija je 30. država, v kateri Meta uvaja to funkcijo.

Evropska unija in zveza Nato sta danes vzpostavili skupno delovno skupino za zaščito kritične infrastrukture. Ta delovna skupina bo med drugim pokrivala področji transporta in energetike.

KRKA DOMA

V Domu starejših občanov v Novem mestu so uporabi uradno predali novozgrajeni prizidek Ajda z dnevnim centrom in prostori za začasno namestitev. Naložba je vredna 4,1 milijona evrov vredno. Iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in od države so zanjo skupaj dobili nekaj več kot 1,43 milijona evrov.Dnevni center je sicer namenjen starejšim, ki v domačem okolju ne zmorejo več živeti povsem sami, in drugim starejšim, ki si želijo dejavno preživljati svoj prosti čas. Center bo med 7. in 16. uro odprt od ponedeljka do petka. Tamkajšnje dejavnosti bodo usmerili v krepitev telesnih in umskih sposobnosti, v ohranjanje ročnih spretnosti in različne oblike družabnosti. Skrbeli bodo za medgeneracijske in generacijske povezave. Uporabnikom bodo omogočali tudi prehrano, frizerske in pedikerske storitve, pranje in likanje perila, šiviljske storitve, osebno nego, fizioterapijo, delovno terapijo in še drugo. 

V občini Kočevje hitijo s pripravo vsega potrebnega za selitev proizvodnje kemijske družbe Melamin, kjer je lani prišlo do najhujše delovne nesreče pri nas. Če bo vse teklo po načrtih, bi lahko že jeseni začeli komunalno opremljanje zemljišča za selitev, je na ponovoletnem srečanju z novinarji povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. Kot najprimernejše za selitev proizvodnje je bilo jeseni lani prepoznano 20 hektarjev veliko zemljišče na severu Kočevja, ob cesti Kočevje-Žužemberk na območju Male gore. Še pred tem bo treba nekatera zemljišča odkupiti od državne družbe Slovenski državni gozdovi ali jih z njo zamenjati, pri čemer Prebilič upa, da "bodo vsi razumeli, da gre za posebno okoliščino" in se ne bodo šli vojnega dobičkarstva. Direktor podjetja Srečko Štefanič je že pred časom povedal, da bi lahko podjetje gradnjo na novi lokaciji začelo takoj, ko bodo urejena vsa dovoljenja in papirji. Za preselitev najnevarnejšega dela proizvodnje bi po njegovih besedah potrebovali od dve do tri leta, za preselitev vse preostale proizvodnje pa vsaj 10 let. Pri tem naj bi naložba presegla 250 milijonov evrov.

Po nedeljski zmagi nad Heliosom v Ligi Nova KBM čaka košarkarje Krke še en obračun z istim nasprotnikom, tokrat v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar. Tekma bo v dvorani Leona Štuklja danes ob 19. uri. Krkaši so obe letošnji medsebojni tekmi dobili šele v zadnji četrtini, tako da se nam tudi v sredini tekmi obeta zanimiva košarkarska predstava. 

Osrednja informativna oddaja 11.1.2023