stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Župan mestne občine Novo mesto je obiskal prvošolčke

Piše: R.K.

Čas objave:
04.09.2023 14:11

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Župan mestne občine Novo mesto je obiskal prvošolčke; Potapljaška akcija Eko 2023

SVET NA KRKI

Ukrajinske sile so ponoči sestrelile 17 ruskih brezpilotnih letalnikov nad južno pokrajino Odesa, je danes sporočil tamkajšnji guverner Oleg Kiper in dodal, da so napadi povzročili škodo v okrožju ob reki Donavi, ki meji na Romunijo. Napad, ki naj bi bil usmerjen na ukrajinsko pristanišče Izmail, po njegovih besedah ni terjal žrtev.

Vlada je na današnji seji potrdila akcijski načrt strategije digitalnih javnih storitev 2030. V njem so zbrani konkretni ukrepi, ki bodo v prihodnjih dveh do treh letih najbolj prispevali k digitalizaciji javnih storitev v Sloveniji, so sporočili z ministrstva za digitalno preobrazbo. Akcijski načrt bodo posodabljali vsaki dve leti.

KRKA DOMA

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je ob prvem šolskem dnevu že tradicionalno nagovoril vse novomeške osnovnošolce, otroke pa je osebno pozdravil tudi na Osnovni šoli Drska in jim zaželel uspešen začetek šolskega leta. Letošnjo leto je šolski prag prvič prestopilo kar 413 prvošolcev. Ob prvem šolskem dnevu pa se je že drugo leto zaporedoma začela kampanja Za manj kot dva je avto doma, ki ozavešča prebivalce Slovenije o negativnih posledicah pretirane rabe avtomobila za kratke vsakodnevne poti oz. poti, ki so dolge 2 kilometra ali manj. Zakaj pa je pot do šole peš boljša za otroke? Kaj pa bi bila še kakšna druga pozitivna stvar za hojo v šolo peš in ne z avtom.

V soboto je potekala tradicionalna akcija Eko 2023- potapljači za čisto krko. Na dogodku se je zbralo 106 potapljačev, prostovoljcev, ribičev in članov potapljaških klubov iz Novega mesta, Maribora, Karlovca, Celja, Kopra, Krškega, Kranja, Ljubljane, Trbovelj in Trebnjega. V akciji, ki je potekala pod okriljem Slovenske potapljaške zveze pa si očistili strugo reke Krke na območju Loke in Kandijskega mostu. Iz reke so potapljači odstranili skoraj pol tone odpadkov med temi tudi kolo novomeškega avtomatskega sistema za izposojo koles GONM in cerkveno skrinjico za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Z akcijo pa so obeležili tudi 50-letnico delovanja kluba ter dobili v uporabo nove klubske prostore v nekdanji veslarni. Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni se je ob slovesni predaji ključev novih prostorov potapljačem zahvalil za potrpežljivost ob izgubi dolgoletnih prostorov in čakanju na nove ter poudaril pomembnost kluba v sklopu regijskega sistema reševanja.

Osrednja informativna oddaja 04.09.023