gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Ribnici s sodobnimi tehnologijami

Piše: R.K.

Čas objave:
24.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

Današnji mednarodni dan izobraževanja poteka z geslom Spremenimo smer, preoblikujmo izobraževanje. Združeni narodi v ospredje postavljajo pozive k spremembam, ki jih je treba spodbujati, da bi uresničili temeljno pravico vseh do izobraževanja ter zgradili bolj trajnostno, vključujočo in mirno prihodnost.

Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička, je danes povedal bivši predsednik uprave Robert Golob. Ob tem je naznanil, da je umaknil svoje soglasje za vodenje Gen-I in da v upravi Gen-I ne bo več sedel. 

KRKA DOMA

V občini Ribnica so v želji, da bi znamenito ribniško rokodelsko obrt nadgradili z novimi, sodobnimi tehnologijami, zagnali projekt Digi Lab. Njihov cilj je predvsem mlade usposobiti, da bi znali s 3D tiskalniki razviti in natisniti različne glinene in druge izdelke. Za projekt so pridobili tudi evropska sredstva. Kupili so dva 3D tiskalnika za plastiko in dva za glino. Hkrati so zagnali tečaj 3D modeliranja, na katerih se obiskovalci učijo, kako delati s tiskalniki, februarja naj bi nato steklo tudi konkretno delo. S projektom želijo predvsem vzpodbuditi podjetništvo in inovativnost, pri tem povezati javni in gospodarski sektor, ter v prihodnje ustvarjati različne zaposlitvene priložnosti.

V 85. letu starosti je umrl Stanislav Peček. Bil je vsestranski kulturnik in ustvarjalec številnih dogodkov na področju ljubiteljske kulture. Poučeval je harmoniko, klavir in glasbeno teorijo v glasbeni šoli v Novem mestu ter Trebnjem, kasneje pa kot učitelj glasbe na mirnski osnovni šoli ter delal kot tajnik na Občinski kulturne skupnosti Trebnje. Bil je zborovodja, avtor in režiser gledaliških dogodkov za mladino in odrasle, ustanovil je mednarodni festival ustnih harmonik "(ah), te orglice", idejni oče Slovenskega Kljukca ter natečaja za najboljšo laž in soustvarjalec mokronoških Kresnih noči. za svoje delo je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim tudi naziv častni občan Občine Mokronog-Trebelno za posebne zasluge in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture.

V Športnem društvu SU so pripravili poseben program vadbe za malčke in njihove starše oziroma spremljevalce – GIBALČEK. Namenjen je otrokom med 2. in 4. letom starosti, ki bodo v družbi odraslih spremljevalcev lahko vsako soboto med 16. in 17. uro pod strokovnim vodstvom preživeli aktivno urico. Vadbo bosta izvajala Uroš Slatinšek in Simona Kralj, ki pravita, da bodo najmlajše bo sproščenem in prijetnem vzdušju spodbujali k temu, da se plazijo, kotalijo in premagujejo različne ovire, ob tem pa bodo doživeli nepozabno izkušnjo, polno smeha in zabave na spretnostnih poligonih. Dan odprtih vrat bo to soboto in nedeljo ob 16. uri, več informacij pa najdete na spletni strani Športnega društva SU oziroma po e-pošti info@sportnodrustvo-su.si.

Osrednja informativna oddaja, 24.1.2022