stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Začela se je gradnja vodovoda

Piše: R.K.

Čas objave:
25.04.2022 13:16

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Volilna udeležba na nedeljskih parlamentarnih volitvah je bila 69,71 odstotka, kar je največ po letu 2000. Udeležba sicer še ni dokončna, saj bo k izidu treba prišteti še glasove po pošti iz Slovenije in tujine. Največji delež volivk in volivcev se je na volišča odpravil v volilni enoti Ljubljana Center, kjer je volilo 73,57 odstotka volilnih upravičencev.

Kandidati oziroma učenci, ki so spremenili svojo odločitev o vpisu v srednjo šolo, lahko svojo prijavo na drugo šolo oziroma drug izobraževalni program prenesejo le še danes. Kasneje prenos ne bo več možen, razen če bodo kandidati za to imeli opravičljive razloge.

KRKA DOMA

V delu naselja Stopiče se začenja izgradnja novega vodovoda, ki bo v dolžini skoraj 200 metrov nadomestil obstoječi dotrajani vodovodni krak. Investicijo v vrednosti dobrih 50 tisoč evrov bo spremljala delna zapora, ki bo vzpostavljena predvidoma do zaključka del v koncu maja, v času zapore pa bo promet med stopiškim gasilskim domom in pokopališčem urejen izmenično enosmerno s semaforji. 

Ribniški občinski svet je sprejel trajnostno strategijo trajnostnega turizma, s katero želijo Ribnico prikazati še kot kaj več kot zgolj kraj suhe robe in lončarstva. Kot izziv za prihodnje občina v novi strategiji postavlja oblikovanje zaokrožene identitete in zgodbo občine. Želijo doseči, da bi obiskovalci začutili, da suhorobarstvo ni zgolj etnografska posebnost, temveč način življenja na Ribniškem, in si želeli to spoznati. Želijo si razviti tudi drugo ponudbo, ki bo obiskovalce privabila za nekajdnevno bivanje, kot so na primer aktivnosti v naravi, opazovanje divjih živali, gastronomija. Pri tem nameravajo izkoristiti umeščenost občine med Ljubljano in Kolpo ter Ribnico z njenim lepim starim mestnim jedrom predstaviti tudi kot zgodovinsko mesto.

V občini Sodražica skupaj z Domom starejših občanov Grosuplje načrtujejo gradnjo enote doma starejših občanov. Za projekt so se po besedah sodraškega župana Blaža Milavca odločili, ker v občini nimajo nobene tovrstne enote za institucionalno oskrbo starejših. Projekt je po besedah župana Milavca trenutno še na začetku. Ideja je, da bi občina zagotovila zemljišče in potrebno projektno dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, država pa bi nato zgradila dom, ki bi bil del Doma starejših občanov Grosuplje. Ta sicer že ima eno enoto v Loškem Potoku. Z grosupeljskim domom starejših je občina v ta namen že podpisala pismo o nameri, v katerem sta obe strani izrazili skupna prizadevanja za ureditev enote doma v Sodražici. Enota bi lahko imela do 24 postelj, vključevala pa bi celoten program oskrbe starejših. Izpeljava projekta je po besedah Milavca v veliki meri odvisna od tega, kako hitro bodo na razpolago potrebna sredstva, med drugim sredstva prihajajočega javnega razpisa za sredstva za izgradnjo enot domov za starejše, na katerega se nameravajo prijaviti. Župan Milavec je dejal, da če ne bo posebnosti, računajo da bi lahko do realizacije projekta prišlo v dveh do štirih letih.

Osrednja informativna oddaja, 25.4.2022