franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Razstava zanimivih zaključnih maturitetnih del na ŠCNM

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2023 12:59

Lesarski tehniki, mizarji in lesarski tehniki poklicno tehniškega izobraževanja so svoje maturitetne zaključne izdelke postavili na vpogled na Višji strokovni šoli Šolskega centra Novo mesto.

Razstava je bila do petka, 16. 6. 2023 na voljo v avli Višje strokovne šole, sedaj pa se seli v Qlandijo Supernova, kjer bo na ogled dostopna do 3. julija od 10. do 13. ure. Tam bodo dijaki skupaj s profesorji animirali mimoidoče, bili na razpolago za razna vprašanja ter za njih imeli pripravljene tudi praktične naloge. Vsak september si dijaki na programu lesarski tehnik sami zastavijo idejo glede na njihove želje, preference in hobije, mizarji pa v večini žrebajo izdelke ter pri predmetu projektiranje narišejo skico in idejo izdelka. Zasnovo nadgradijo z izbiro materialov, ki so odvisni od izdelka ter izziva, ki si ga dijak zastavi. V zaključnih letnikih so dijaki seznanjeni z materiali vse od masivnega lesa do furnirane iverice, zato se sami odločijo o kombinacijah lesa in tehnikah dela.
Razstavni izdelki so del mature, ki jo morajo opraviti vsi zadnji letniki programov. Med njimi se znajdejo kosi pohištva od najenostavnejših pa vse do kompleksnih komponent, ki vključujejo dodatke z blagom, lučmi in elektriko. Trenutni eksponati so na voljo le kot razstavni deli ter ob tem niso na voljo za prodajo. Vsako leto ŠCNM dobi veliko unikatnih izdelkov, ki so si med seboj popolnoma različni po izgledu in težavnosti.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripetih datotekah.

KRKINA_TRIBUNA_5


KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1