Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Dobrodelnost mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2022 11:40

V tokratni oddaji Krkina tribuna, ki je letos namenjena mladim, smo govorili o projektih in akcijah OZRK Novo mesto, s katerimi želijo dobrodelnost približati mladini. Beseda je tekla tudi o mini olimpijadi v Ivančni Gorici ter o najdaljšem mednarodnem podnebnem teku, štafeta se je namreč ustavila tudi v Posavju, s krškimi šolarji pa je tekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Posebna dejavnost Rdečega križa Slovenije je delo z mladimi in z različnimi projekti v dobrodelnost vključujejo že najmlajše. Ena od humanitarnih akcij, ki so jo poimenovali Drobtinica, se je v dolenjski prestolnici odvila minuli vikend, ko so obeležili dan hrane. 

Olimpijske igre so največji športni dogodek, kjer so zbrani vsi najboljši športniki sveta. Delček teh so minuli teden doživeli učenci 2. razredov osnovnih šol iz občine Ivančna Gorica. 

Podnebna štafeta se je ustavila tudi v Posavju. Najdaljši podnebni tek, ki so ga poimenovali »Running Out of Time« oziroma »Čas se izTEKa« , poteka od Škotske do Egipta. Štafeta je v minulih dneh prečkala tudi Slovenijo. Osrednji dogodek teka v Sloveniji je bil na cilju 426. etape, ki je včeraj potekala od Osnovne šole Leskovec do Informacijskega središča GEN energija v Krškem. Na etapi so sodelovali učenci in zaposleni v Osnovni šoli Leskovec, za podnebje pa je z njimi tekel tudi predsednik republike Borut Pahor.

Celotno oddajo lahko poslušate v pripeti datoteki.

Krkina tribuna, 20.10.2022