franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Teden kultur z norimi doživetji

Piše: R.K.

Čas objave:
08.06.2023 12:35

Ni vam treba odpotovati, da bi doživeli vzdušje in utrip različnih dežel. Festival Teden kultur vam v tretjem tednu junija vsak dan brezplačno streže s kulturnimi in kulinaričnimi dogodki, ki vas popeljejo po vsem svetu.

Pripravljajo jih v Sloveniji živeči predstavniki različnih kultur, ki na različne načine ohranjajo izročilo svojih domovin – od Južne Amerike in Afrike do Balkana, Kitajske in še dlje. Glasba, ples, stand-up komedija, kino na prostem, živahne delavnice, ulični nastopi, izposoja živih knjig, stojnice, foto box, kuhinje sveta … Za otroke pa Mini Teden kultur, ki prinaša lutkovne predstave, akrobacije, animacije, izdelavo instrumentov, poslikave obraza, kolo sreče in zabavni kviz z nagradami. Mestni lokali v času festivala strežejo jedi in pijače iz različnih držav, od koder prihajajo umetniki, ki ustvarjajo program. Festival vsako leto privabi okoli dva tisoč obiskovalcev. Najbolj jih navdušuje, da se lahko družijo z nastopajočimi in se iz prve roke seznanijo z njihovimi kulturami.

V današnji oddaji preverimo kakšen program in aktivnosti pripravljajo na Festivalu Tedna kultur v Novem mestu. Celotno oddajo lahko poslušate v pripetih datotekah.

KRKINA_TRIBUNA_5


KRKINA_TRIBUNA_4


KRKINA_TRIBUNA_3


KRKINA_TRIBUNA_2


KRKINA_TRIBUNA_1