stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Krkina tribuna

Krkina tribuna: Vezalkarji vežejo vse dobro

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2022 12:00

Novomeško Društvo Vezalka je društvo za spodbujanje kreativnega življenja in celostnega razvoja. Ustanovljeno je bilo leta 2015 in deluje na področju otrok in mladine, uresničuje pa se skozi tri področja: šport; psihoedukativni programi ter nudenje svetovanja in psihoterapije.

V zadnji oktobrski Krkini tribuni, ki je letos namenjena mladim, smo govorili o projektih Društva Vezalka. S 1. oktobrom so začeli z novim projektom, podporno pogovorno skupino za mlade. Namenjena je mladim do 28. leta, ki iščejo varen prostor, kjer lahko izrazijo svoja doživljanja, poglede in dileme, tudi stiske, s katerimi se srečujejo v življenju.

Najbolj aktualen projekt v mesecu oktobru je Ustvarjalna jesen, ki že 7 let poteka na terasi gostišča Loka ob reki Krki. Gre za koncept otroških ustvarjalnih delavnic, zadnja oktobrska delavnica bo to soboto od 10. do 12. ure, ko bodo otroci lahko izrezljali vsak svojo strašljivo ali veselo bučo.

Nekaj od njihovih brezplačnih delavnic pripravljajo tudi v okviru projekta Od hobija do biznisa, v okviru katerega spoznavamo podjetnice in podjetnike, ki s svojo uspešno poslovno zgodbo navdušujejo okolje, v katerem živijo, ter predvsem predstavljajo svojo pot.

Dan koles je še eden od projektov društva Vezalka. Gre za sklop treh kolesarskih izletov, ki je namenjen osnovnošolcem od 9. do 15. leta, kjer se s kolesom podajo po obronkih novomeške občine.

Kot zanimivost naj povemo, da Društvo Vezalka zelo zaznamujeta ena slovnična in ena matematična posebnost. Slovnična je izraz vezalkanje. Vezalkanje pomeni se povezovati, sodelovati, vezati vse dobro, zaradi povezanosti biti in postajati močnejši, širši, držati skupaj, se razvijati, rasti. Matematična posebnost pa je 1+1 je več kot dve. V društvu namreč razumejo, da ob sodelovanju dveh dobimo več kot le seštevek teh dveh. Verjamejo v teorijo, da vezalkanje ni le seštevek, pač pa omogoča priRASTek.

Krkina tribuna, 27.10.2022