profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

18-letnik brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2023 11:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 240 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Metliki so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v Brežicah pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

Včeraj popoldne so metliški policisti v Rosalnicah ustavili 18-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice drugega vozila. Avto so mu zasegli, čaka ga kazen. V naselju Kočevje v Črnomlju pa je voznica avta izsilila prednost vozniku kolesa z motorjem. Mopedist je po trčenju padel in se lažje poškodoval, voznica pa bo morala plačati kazen. Brežiški policisti pa so obravnavali prometno nesrečo na Pleteršnikovi ulici. 70-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v prometni znak. Odredili so ji alkotest, ki pa ga je odklonila. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. V Trebnjem pa je včeraj 55-letnik nevarno vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Ko so ga policisti ustavili so ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zagovarjati pa se bo moral tudi pred sodnikom.

V Prevolah na območju PP Dolenjske Toplice je nekdo skozi vrata vlomil v objekt. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 100 evrov škode. V Novem mestu je med 8. 8. in 10. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Mihalovec, Mokrice, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 100 državljanov Afganistana, 41 državljanov Maroka, 25 državljanov Pakistana, 14 državljanov Bangladeša, 14 državljanov Rusije, osem državljanov Šrilanke, šest državljanov Nepala, šest državljanov Indije, štiri državljane Turčije, tri državljane Alžirije in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.