palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika Novo mesto

20-letniku brez vozniške zasegli avto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.08.2016 11:19

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so včeraj popoldne opravljali meritve hitrosti in preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil na območju Novega mesta in Šentjerneja. V okolici Novega mesta so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju prekoračil hitrost za 20 km/h. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik začetnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil Opel astra so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ustavili so še pet voznikov, ki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,31 in 0,58 miligrami alkohola. V Šentjerneju so pridržali kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola.

Prometna nesreča v Zdolah
Krški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči v Zdolah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 80-letni voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru vozil vzvratno, zapeljal na pločnik, kjer je trčil v prometno signalizacijo in preko regionalne ceste po hribu navzdol, kjer je trčil v stanovanjsko hišo. Reševalci so voznika in potnico v vozilu odpeljali v bolnišnico. 78-letna potnica se je v nesreči lažje poškodovala.

Huje poškodovana potnica na motorju
Novomeški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči pri Otočcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 20-letni voznik vozil motor po regionalni cesti iz smeri Otočca proti Novem mestu in trčil v srno, ki naj bi nenadoma pritekla na vozišče. Pri padcu se je 20-letni motorist lažje poškodoval, 19-letna potnica pa je utrpela hujše poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je voznik vozil neregistriran motor in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Padec motorista tudi v Boštanju

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča v Boštanju. 55-leti motorist je vozil iz smeri Tržišča proti Sevnici. Pri Boštanju je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval.


________

Sicer so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 127 klicev. obravnavali so tudi dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin.