stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

25 let zapora za umor Jureta Erjavca

Piše: Radio Krka/STA/Večer

Čas objave:
10.09.2015 12:40

Na novomeškem okrožnem sodišču so danes na 25 let zapora obsodili 24-letnega Mirana Pluta iz Jugorja. Tožilstvo mu je očitalo umor 22-letnega Jureta Erjavca, dejanje naj bi bil Plut po trditvah višjega državnega tožilca Bojana Avbarja storil iz brezobzirnega maščevanja in koristoljubnosti, poročajo spletni mediji. Sodba še ni pravnomočna.

Časnik Večer na spletnih straneh poroča, da je Plut zanikal, da bi bi kriv za Erjavčevo smrt, da ga je sicer tistega večera videl, a da je bil še živ, ko sta se razšla. Tožilstvo pa zatrjuje, da sta fanta sodelovala pri preprodaji drog in se tistega večera sprla zaradi denarja od prodaje mamil, piše Večer.

Tožilstvo je za Pluta sodišču predlagalo najvišjo, 30-letno zaporno kazen, sodišče pa mu je prisodilo pet let manj. Sodba še ni pravnomočna, še poroča Večer.

Kot smo že od februarja 2012 poročali na Radiu Krka, so takrat starši na policijski postaji Dolenjske Toplice prijavili izginotje takrat 22-letnega sina. Znano je bilo, da je njegov avtomobil ostal na parkirišču trgovskega centra v Bršljinu, da je dvignil večjo vsoto denarja z bankomata, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Stekle so številne iskalne akcije, poročali smo, da Jureta iščejo prijatelji, sorodniki in domačini na različnih mestih, bioenergetik pa je že takrat trdil, da je Jure na območju Bereče vasi pri Metliki.
Policisti so, kot smo poročali 9. junija lani, po končani preiskavi pojasnili, da je 24-letnik iz Novega mesta osumljen, da je zahrbtno štirikrat ustrelil fanta, kateremu je bil dolžan okoli 3.000 evrov. Do streljanja je prišlo v gozdu, nato pa naj bi truplo zavil v pripravljeno folijo in ga odpeljal do kamnitega vodnjaka ob domači zidanici.