gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

27-letniku prepovedali približevanje staršema

Piše: R.K.

Čas objave:
04.04.2022 11:09

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1. in 4. aprilom intervenirali v 127 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 456 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče 

3. 4. nekaj pred 9. uro se je zgodila huda prometna nesreča na regionalni cesti pri naselju Dolenji Podboršt. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik vozil VW passat iz smeri Trebnjega proti Grmu. Pri naselju Dolenji Podboršt je v ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte in preko nasprotnega smernega vozišča, kjer je trčil v varovalno ograjo. Po trčenju je vozilo odbilo v zemeljski ukop in v betonski nadvoz. Zaradi hudih poškodb je 27-letni voznik na kraju nesreče izgubil življenje. Policisti vse okoliščine še preiskujejo.

V nesreči poškodovane tri osebe, ena huje

2. 4. nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Boštanjem in Tržiščem. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 51-letna voznica osebnega avtomobila peljala iz smeri Tržišča proti Boštanju. V desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 57-letna voznica. Povzročiteljica se je v nesreči huje poškodovala, 57-letna voznica in 57-letni potnik v njenem vozilu, sta utrpela lažje poškodbe. Reševalci so udeležence nesreče oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovana voznica

O prometni nesreči na regionalni cesti pri Gornji Težki Vodi smo bili obveščeni 2. 4. nekaj po 15. uri. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Lažje poškodovano voznico in 20-letno potnico v njenem vozilu so reševalci oskrbeli. Policisti so povzročiteljici nesreče izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvam

Policisti PP Sevnica so 1. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v Sevnici. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 27-letni moški že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad staršema. Nasilnež starša ustrahuje, ju žali in spravlja v podrejen položaj. Zaščitili so žrtvi in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi nasilništva ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Iz garderobe športnega objekta na območju Rake je 1. 4. okoli 18.30 nekdo šestim oškodovancem iz torb in oblačil odtujil denarnice in mobilne telefone. Okoliščine policisti PP Krško še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v naselju Slinovce (PP Krško) je 2. 4. zvečer nekdo vlomil v dva parkirana avtomobila in odtujil bančne kartice. Iz tretjega avtomobila, ki je bil odklenjen je odtujil denar.

V Tuševem Dolu na območju PP Črnomelj je 3. 4. med 11. in 11.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, nakit in oblačila. S kaznivim dejanjem je lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Med 31. 3. in 3. 4. je v kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v zidanico in odtujil okoli tri kilograme mesa in baterijsko žago. Storilec je s strehe objekta odtujil tudi žlebove in odtočne cevi. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 3500 evrov.

V noči na 4. 4. je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil okoli 130 evrov in moški jopič. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled natovorjenega osebnega avtomobila Toyota raw 4, španskih registrskih oznak. Ugotovili so, da so identifikacijske oznake vozila prenarejene. Avtomobil so zasegli in o
ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

IMG_8721.JPG
Zasegli ukraden avtomobil
PMP Obrežje

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju naselij Ponikve, Prišče, Brezje pri Veliki Dolini in Slovenska vas (PP Brežice) izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana, pet državljanov Konga, dva državljana Kameruna, državljana Angole, državljana Senegala in državljana Slonokoščene obale in na območju Špeharjev (PP Črnomelj) po enega državljana Konga, Afganistana in Angole. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.