Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika

30-letnega Novomeščana ustavljali s stingerjem

Piše: PU Nm

Čas objave:
12.12.2017 06:29

Policisti so med vikendom posredovali 141-krat, največ dogodkov je bilo iz področja prometne varnosti, pri čemer sta bila posebej obremenjena petek in sobota. Policisti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo ter 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

ZASEGI VOZIL

Zaradi večkratnih hudih kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli pet vozil. Med njimi lastniku, ki v zgodnjih nedeljskih urah, okoli pol četrte je bilo, v Novem mestu ni ustavil na znak modrih luči prometnih policistov. Nekaj minutni pregon se je končal tik pred postavljenim stingerjem (sredstvo za prisilno ustavljanje vozil). 30-letni Novomeščan tudi po zaustavitvi ni upošteval ukazov policistov, v postopku se je upiral, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga vklenili. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je odklonil, v postopku pa so še ugotovili, da vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu Audija A2 zasegli.

PROMETNA VARNOST

V Korpivniku na Kostanjevici je v petek dopoldne 59-letna voznica v ovinku zletela s ceste in se lažje poškodovala. V Brežicah sta prišlo v križišču na Gubčevi ulici (domnevno zaradi izsiljevanja prednosti) do trka dveh vozila, obe voznici za iskali zdravniško pomoč. Voznik in voznica sta v petek popoldne trčila v Boštanju (prav tako domnevno zaradi izsiljevanja prednosti). Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v brežiško bolnišnico. Na avtocesti je prišlo okoli v petek popoldne, okoli pol tretje ure, do prometne nesreče, ki naj bi ji botrovalo nepravilno prehitevanje. Dve vozili sta bili poškodovani, prav tako domnevna povzročiteljica.

V soboto zvečer so prometno nesrečo obravnavali krški policisti, in sicer na relaciji med Veliko vasjo in Rako. Domnevno zaradi neprilagojene hitrosti je 27-letna voznico zaneslo iz ceste, vozilo se je prevrnilo na bok, sama pa se je lažje poškodovala. 

V nedeljo popoldne so novomeški policisti obravnavali prometno nesrečo v Dolnji Težki Vodi. Po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avtomobil, s katerim je po svoji strani pravilno pripeljal avstrijski državljan. 22-letnega voznika in njegova sopotnico so odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili preizkus alkoholiziranosti udeleženih voznikov, pri čemer je pri 22-letniku indikator alkohola pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je bil promet na cesti Novo mesto – Metlika dve uri oviran.

VLOMI IN TATVINE 

V noči iz četrtka na petek so vlomili v stanovanjsko hišo v Selah pri Šumberku. Lastnikov ni bilo doma, so pa sosedi zjutraj ugotovili, da so poškodovana vrata. Odnesli niso ničesar so pa naredili škodo na vratih objekta. S podobnim primerom so se srečali tudi v Biški vasi, kjer so neznanci vlomili v vikend, pregledali prostore a tudi nič odnesli. 

V Trsteniku so predrzneži v noči iz petka na soboto vlomili v nenaseljeno stanovanjsko hišo in po podatkih prijaviteljev odnesli štiri razkosane prašiče (že obdelano meso) in stroj za mletje mesa. Po prvih zbranih obvestilih so naredili za nekaj tisoč evrov škode. 

V soboto dopoldne so policisti opravili ogled kraja vloma v poslovne prostore v Metliki. Od tam naj bi storilci ponoči odnesli nekaj mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Kaj vse je bilo odneseno in kolikšna je škoda bo znano po opravljeni inventuri.