Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto/Mokronog

33-letnica z vozilom v starejšo hišo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2017 13:00

34-letni državljan Makedonije umrl v delovni nesreči. Ukradeni gokar policija zasegla in ga vrnila lastniku. Vinjena 33-letna voznica trčila v starejšo hišo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.

Umrl v nesreči na delovišču

Policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o nesreči pri delu v Šentlovrencu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov se je nesreča zgodila v kletnih prostorih novogradnje stanovanjske hiše, kjer se je pri razdiranju opaža podrla stena. Večja količina gradbenega materiala je zasula 34-letnega delavca, se je nahajal v kletnih prostorih. Državljan Makedonije je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Kriminalisti in policisti okoliščine še preiskujejo, ogleda kraja nesreče so se udeležili tudi preiskovalni sodnik, okrožna državna tožilka, pristojni inšpektor za delo in gradbeni inšpektor. Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo. Kriminalisti in policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili Okrožno državno tožilstvo Novo mesto.

Zasegli ukradeni gokart in ga vrnili lastniku

Novomeški policisti so bili v zadnjih dneh septembra obveščeni o tatvini vozila gokart iz ograjenega prostora v kraju Gornja Težka Voda. Na podlagi ugotovitev preiskave so 14. 11. v Beli krajini ukradeni gokart osumljencu zasegli in ga vrnili lastniku. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi

V noči na 15. 11. je v Pristavi pri Leskovcu nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja. Iztočil in odtujil je okoli 100 litrov gorica in podjetje oškodoval za 200 evrov.

V kraju Gornje Orle na območju Sevnice je med 13. 11. in 15. 11. neznanec vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in dve posodi z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

Sinoči ob 21.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Mokronogu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 33-letna voznica, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v starejšo hišo. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je voznica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,79 miligramov alkohola (1,64 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. (priložena fotografija)

Nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 14. 11. izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana in Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Slovenske vasi. Vse tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.