1_colonia Svet24.si

Diplomirala iz elektrotehnike in odšla naravnost ...

bradley, jade devis Svet24.si

Nosečnica izvedela, da ima agresivnega raka. Ni ...

Tina Dobra karma

Rojstni datum ima vpliv prav na vse vaše odnose

Arriva, avtobus Svet24.si

Incident v Kopru: voznik z avtobusa "zmetal" ...

tori Odkrito.si

Zvezdniki z eksotičnimi ljubljenčki

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar osupnila z drastično preobrazbo telesa

ana jaka Njena.si

Jaka in Ana krstila hčerko

Kronika Novo mesto

"Tišlarji" z goljufijami hoteli milijon evrov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 12:40

Kriminalisti PU Novo mesto so ovadili tri osebe iz Novega mesta in eno iz Ljubljane, ki so osumljene za 16 kaznivih dejanj goljufij pri črpanju evropskih sredstev. Namero so jim preprečili kriminalisti. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za podjetnike, ki se ukvarjajo s predelavo lesa.

Novomeški kriminalisti so v preteklih dneh na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto ovadili tri osumljence z območja PU Novo mesto in osumljenca z območja PU Ljubljana za 16 kaznivih dejanj goljufij, pranja denarja in ponarejanja listin. Med preiskavo so kriminalisti uspešno sodelovali z DURS DU Novo mesto in Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Ugotovili so, da so osumljenci kot direktorji oziroma lastniki in solastniki treh podjetij z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin pridobivali subvencije za podporo ustanavljanju in razvoju mikro podjetij – dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom.

Z goljufijami in uporabo ponarejenih listin so pridobili protipravno premoženjsko korist v višini 200.000 evrov, znesek je bil nakazan na račun enega izmed podjetij. Zaradi odkritja nepravilnosti so ostala kazniva dejanja goljufij ostala le pri poskusu. V nasprotnem primeru bi osumljenci pridobili še protipravno premoženjsko korist v višini 844.000 evrov.

Kriminalisti so v sklopu predkazenskega postopka opravili več hišnih preiskav na naslovu gospodarskih družb na območju Novega mesta in Maribora in na naslovih bivanja osumljencev na območju Novega mesta in Ljubljane. Zasegli so več dokumentov in računalnikov in dodatno potrdili očitane sume kaznivih dejanj.

Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Nm o akciji