franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

61-letnik partnerko pretepal, jo z glavo udarjal ob steno ...

Piše: R.K.

Čas objave:
12.07.2021 13:21

Policisti PP Novo mesto so bili v soboto popoldne obveščeni o nasilju v družini v Novem mestu. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in ugotovili, da je 61-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko.

Žrtev, ki je pred njegovi žalitvami in grožnjami poskušala zaščititi svojo hči, je s kolenom udaril v glavo, pretepal po telesu, jo z glavo udarjal ob steno in poškodoval. Pijan nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril, grozil je žrtvama in policistom, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovano žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da so osumljenci dalj časa izvajali nasilje nad družinskimi člani, vendar jih v preteklosti nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o tem nihče ni spregovoril. Policisti občane pozivamo, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu celo priča, takoj prijavijo. Le tako lahko pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da bi o nasilju spregovorile, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.