stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Bežal pred policisti

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2023 08:25

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 231 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Nekaj po 23. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču na Otoški cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, prebil varnostno ograjo in z vozilom obstal na otoku v krožišču. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med opravljanjem nalog na območju Krvavčjega Vrha (Semič) so policisti nekaj pred 16. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo po lokalni cesti proti naselju Gradnik, kjer je z vozilom oplazil avtobus, ki je pripeljal iz nasprotne smeri in ograjo ob hiši. Kršitelj je po trčenju nadaljeval z vožnjo do Črešnjevca, kjer je ponovno izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in obstal na njivi. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre 27-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Novem mestu je v noči na 30. 11. nekdo odtujil udarno kladivo in izvajalca del oškodoval za okoli 8.000 evrov.

Med 27. 11. in 30. 11. je v Dobličah na območju PP Črnomelj neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 5.000 evrov.

V Dragatušu je med 15.30 in 19.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za več kot 10.000 evrov škode.

V Stranski vasi je okoli 20. ure neznanec vlomil v poslovne prostore podjetja. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj pred 21. uro so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Smolenji vasi, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal, žalil in grozil in motil javni red in mir. 38-letni večkratni kršitelj javnega reda in miru se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov. Nadaljeval je z nedostojnim vedenje, žalil je svojo mamo in ji grozil, prav tako je žalil tudi policiste. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Nekaj pred 12. uro so policisti na območju Drnovega kontrolirali voznika osebnega avtomobila Škoda octavia poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 61-letni državljan Bolgarije prevaža pet državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Bolgarije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje) izsledili in prijeli 51 državljanov Afganistana, 23 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Maroka, pet državljanov Indije, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Mongolije, tri državljane Pakistana, tri državljane Turčije, dva državljana Nepala, dva državljana Alžirije in državljana Irana. Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Vinica, Preloka, Nova Lipa) so izsledili in prijeli 20 državljanov Maroka in na območju PP Metlika (Drašiči) tri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.