stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Bežal pred policisti in na pešpoti trčil v betonsko korito

Piše: R.K.

Čas objave:
16.10.2023 10:51

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. in 16. oktobrom posredovali v 208 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 658 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu

Policisti PP Novo mesto so 13. 10. nekaj po 17. uri na območju Ljubljanske ceste zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault megane. Kršitelj svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po Medičevi ulici, kjer je zapeljal na pešpot, kjer je izgubil oblast nad vozilom in silovito trčil v betonsko korito. Kršitelj je po trčenju poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja iz Mirne Peči, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,31 miligramov alkohola. Zoper osumljenca, ki je s svojim ravnanjem ogrožal ostale udeležence v prometu in pešce, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Poškodovan motorist

14. 10. nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o padcu motorista na cesti pri kraju Zagozdac na območju PP Črnomelj. Policisti so ugotovili, da je 20-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar

14. 10. popoldne se je zgodila prometna nesreča na območju Rumanje vasi, kjer so policisti izvajali kontrolo prometa. 60-letni kolesar je zapeljal z asfaltne na makadamsko površino, kjer je izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Policisti so takoj poklicali reševalce, ki so poškodovanega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatove goriva

Policisti PP Krško so bili 14. 10. v večernih urah obveščeni o tatvini goriva na območju Krškega. Voznik osebnega avtomobila na bi na bencinskem servisu v rezervoar natočil gorivo v vrednosti več kot 60 evrov in brez da bi poravnal račun odpeljal s kraja. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili pri Drnovem. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Brezini na območju PP Brežice je v noči na 13. 10. nekdo vlomil v kombi in odtujil prenosni računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V gozdu na območju kraja Miklarji (PP Črnomelj) je v noči na 13. 10. neznanec iz dveh delovnih strojev odtujil gorivo in orodje. S tatvino je povzročil za okoli 4.500 evrov škode.

V Dolenji Stari vasi na območju PP Šentjernej je v noči na 13. 10. nekdo vlomil v prostore skladišča in delavnice in odtujil več kosov orodja. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.000 evrov.

Iz kolesarnice stanovanjske bloka na Mestnih njivah v Novem mestu je med 8. 10. in 13. 10. neznanec odtujil otroški kolesi znamke Nakamura mission in Nakamura fusion. Lastnika sta oškodovana za okoli 500 evrov.

V Zalokah na območju PP Krško je v noči na 14. 10. nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil 450 litrov goriva.

Na območju Gorenje Pirošice (PP Brežice) je med 10. 10. in 14. 10. nekdo vlomil v zidanico in odtujil kosilnico na nitko. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Kapiteljski ulici v Novem mestu je v noči na 15. 10. neznanec vlomil v osebni avtomobil. Odtujili ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

V noči na 15. 10. je na območju Bučke (PP Sevnica) nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil bančno kartico. Še preden je oškodovanka ugotovila, da je bila žrtev kaznivega dejanja, je opravil več dvigov gotovine v znesku 1.150 evrov.

Med 14. 10. in 15. 10. je v Golobinjeku (PP Novo mesto) neznanec vlomil v kombi in odtujil dve motorni žagi, rotacijski laser, kotno brusilko in rezalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.500 evrov škode.

V noči na 16. 10. je na Otočcu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil tobačne izdelke in menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Prijeli tatu

Trebanjski policisti so bili 13. 10. popoldne obveščeni o tatvini iz prodajalne v Trebnjem, kjer je storilcev odtujil več suhomesnatih izdelkov. Zaposleni so ga zalotili pri tatvini in zadržali do prihoda policistov. Ti so ugotovili, da gre za 16-letnika z območja Šentjerneja. Ukradene mesnine v vrednosti okoli 100 evrov so mu zasegli in vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 13. 10. je na Glavnem trgu v Novem mestu nekdo poškodoval steklo izložbenega okna in povzročil za 2.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 13. 10. okoli 16. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Španije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 15. 10. nekaj pred 12. uro so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW taigo hrvaških registrskih oznak. 23-letni državljan Bosne in Hercegovine je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 13. 10. in 16. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Podvinje, Jereslavec) izsledili in prijeli 141 državljanov Afganistana, 20 državljanov Nepala, 18 državljanov Pakistana, 17 državljanov Konga, deset državljanov Rusije, 11 državljanov Sierra Leone, deset državljanov Bangladeša, devet državljanov Maroka, sedem državljanov Šrilanke, šest državljanov Indije, pet državljanov Turčije, tri državljane Sirije, dva državljana Gvineje, dva državljana Gane, državljana Irana in državljana Nigerije, na območju PP Črnomelj (Adlešiči, Učakovci, Preloka, Žuniči) 17 državljanov Maroka, deset državljanov Afganistana in tri državljane Iraka in na območju PP Metlika osem državljanov Irana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

13. 10. okoli 20. 30 so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru na železniški postaji na Kandijski cesti, kjer sta dva kršitelja, ki sta bila pod vplivom alkohola, predvajala glasno glasbo, žalila osebje in motila javni red in mir. 16-letni kršitelj iz Kerinovega Grma se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu v gozdu

Policisti PP Novo mesto so bili 13. 10. nekaj pred 14. uro obveščeni o nesreči pri delu na območju Petelinjeka. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 65-letni moški v gozdu opravljal spravilo lesa in s kmetijskim traktorjem s priključkom za vleko hlodovine vlekel debla iz gozda. Med upravljanjem z vitlo se je traktor premaknil in moškega stisnil ob drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Huda poškodba pri delu na polju

13. 10. nekaj po 16. uri je prišlo do nesreče pri delu na območju Gorenjega Gradišča pri Šentjerneju. Policisti PP Šentjernej so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila pri delu na polju, ko je 27-letni moški stal na traktorskem priključku, sejalniku za žito, in z roko dodajal žito v mehanizem. Med vožnjo mu je roko potegnilo v mehanizem in ga hudo poškodovalo. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.