pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Bežal pred policisti in se večkrat zaletel v njihovo vozilo

Piše: R.K.

Čas objave:
29.11.2022 10:33

Včeraj so policisti na dolenjski avtocesti ustavljali voznika, ki je imel ponarejene registrske tablice. Voznik jim je skušal pobegniti, pri tem pa se je z veliko hitrostjo dvakrat zaletel v policijsko vozilo. Na koncu je pristal v potoku, eden od osumljencev pa je pobegnil.

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine včeraj nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami na vozilu, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov.

Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil  vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.