franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Božično vzdušje sta začela s krajo okraskov

Piše: R.K.

Čas objave:
24.11.2023 10:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 178 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti pridržali kršitelja

Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa na avtocesti okoli 20.30 na Biču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da ima 56-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Na področju kriminalitete so policisti prijeli tatova

Nekaj pred 18.30 so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju. Dva neznanca naj bi napolnila nakupovalni voziček z različnimi artikli za praznično okrasitev in brez plačila pobegnila iz prodajalne. Policisti so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Na podlagi opisa so kmalu izsledili in prijeli 43-letnika in mladoletnega osumljenca iz Črnomlja. Ukradene predmete v vrednosti okoli 400 evrov so jima zasegli, vrnili jih bodo osebju prodajalne. Zoper tatova bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvine

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je iz kolesarnice stanovanjskega bloka nekdo odtujil kolo z motorjem SYM JET4 RX, temno modre barve, registrskih oznak NM 5J-P2.

V Komarni vasi na območju PP Črnomelj je med 22. 11. in 23. 11. neznanec iz rezervoarjev petih delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 300 litrov goriva.  

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Brežice) izsledili in prijeli 18 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Maroka, štiri državljane Eritreje, tri državljane Kameruna, tri državljane Burundija, dva državljana Indije in po enega državljana Šrilanke, Turčije, Alžirije, Gvineje in Burkine Faso. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so prijeli pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.