stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Brez vozniške in s ponarejenimi dokumenti; v vozilu prevažal več bakrenih izdelkov

Piše: R.K.

Čas objave:
29.02.2024 12:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 17.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Straži pri Raki. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v oporni zid ob cesti in se prevrnil. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je imel v litru izdihanega zraka 0,97 miligramov alkohola, se je v nesreči lažje poškodoval, prav tako lažje je bil poškodovan tudi 13-letni potnik. Medtem, ko so čakali na prihod reševalnega vozila, je 27-letnik pobegnil, a so ga izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je zoper njega sodišče izdalo odredbo za privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v zavod za prestajanje kazni zapora. Okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Ručetni vasi okoli 16. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem vozilu pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi A3 so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prepoznate ukradene predmete?

Že včeraj so policisti javnost obvestili o prometni nesreči, ki so jo v noči na 28. 2. v naselju Krka obravnavali policisti PP Novo mesto. 17-letnik je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v križ. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval in nima vozniškega dovoljenja, je v vozilu prevažal več izdelkov iz bakra, za katere ni znal pojasniti izvora. Policisti sumijo, da gre za ukradene predmete, zato so jih zasegli, prav tako so kršitelju zasegli osebni avtomobil Renault clio. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti pozivajo oškodovanca, ki so mu bili zaseženi izdelki odtujeni, da se zglasi na PP Novo mesto, Ljubljanska cesta 30 ali pokliče na 07 332 72 00.

Na delovišču v Novem mestu je v noči na 28. 2. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je izvajalca del oškodoval za okoli 4.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 28. 2. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Krškem je 29. 2. nekaj po 5. uri nekdo vlomil v prostore za prodajalne in po sprožitvi alarmne naprave pobegnil. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Brez veljavnega vozniškega in s ponarejenimi dokumenti

Na mejni prehod Obrežje je okoli 22. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen tiguan slovenskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da ima 29-letni državljan Sirije z dovoljenjem za bivanje v Romuniji ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so zasegli in tujcu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo in obdolžilnim predlogom ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Jereslavec, Obrežje, Mostec, Mihalovec, Dobova, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 47 državljanov Sirije, 22 državljanov Afganistana, šest državljanov Konga, dva državljana Bangladeša, dva državljana Kube, državljana Turčije in državljana Irana. Na območju PP Črnomelj (Špeharji, Žuniči, Stari trg ob Kolpi) so prijeli osem državljanov Sirije in šest državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.