nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Brez vozniške, z neregistriranim avtom in še pijan

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2021 11:39

Včeraj dopoldne, okoli pol enajste, se je v Šentrupertu zgodila prometna nesreča, po kateri je povzročitelj s kraja odpeljal. Trebanjski in prometni policisti so začeli z iskanjem voznika in vozila ter po dobrih informacijah očividcev našli parkiran avto, kmalu zatem pa tudi voznika.

Obravnavo so prevzeli prometni policisti in ugotovili, da je 74-letni voznik vozil pod vplivom alkohola (0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku), da nima vozniškega dovoljenja in da je avto neregistriran. Vozilo so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

V torek in sredo so sicer policisti na številko 113 sprejeli 330 klicev, od tega je bilo 113 primerov takšnih, ko je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto in prometno varnostjo.

Kršitve javnega reda in miru
Policisti so obravnavali sedem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter tri prijave kršitev v zasebnem prostoru.

V torek popoldne so novomeški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na Maistrovi ulici. Po prvih zbranih obvestilih je prišlo do prepira med tremi osebami, ki se je sprevrglo v fizično obračunavanje in napadom na 57-letnika. Dvema kršiteljema so napisali plačilne naloge.


V torek zvečer so policisti v Krškem napisali plačilni nalog 65-letniku, ki se je prepiral in grozil znancu.

V noči iz torka na sredo so policisti posredovali v Mirni Peči. Tam je prišlo do prepira med bivšima partnerjema, pri čemer je 39-lertni kršitelje v vinjenem stanju žalil in zmerjal s svojo bivšo partnerko in si prislužil plačilni nalog.

V sredo zvečer so se policisti odzvali na klic iz bencinskega servisa v Metliki. Tam je uslužbenka opozorili 35-letnika, da na bencinskem servisu ne sme kaditi, pri čemer se je slednji začel razburjati in žaliti uslužbenko, zato je poklicala policijo. Napisali mu bodo plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci
V torek zjutraj so policisti pri Tribučah prijeli trinajst tujcev (domnevno devet državljanov Afganistana, tri Irana in Gambije), ki so v državo vstopili izven mejnih prehodov. V noči iz torka na sredo so pri Vukovcih prijeli šest državljanov Afganistana, zgodaj zjutraj pa v Balkovcih osem državljanov Pakistana.

V sredo zvečer so policisti v Krškem, na Cesti 4. julija, prijeli šest državljanov Afganistana v dveh skupinah. Policisti v Brežicah so v naselju Ribnica prijeli dva državljana Pakistana.