pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Maribor/Ljubljana

Ceste tudi na silvestrovo terjale davek

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
01.01.2016 08:19

Na hitri cesti izven Maribora, se je včeraj ob 19.18 uri zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči je umrl 38-letni voznik.

Moški je izven naselja Maribor vozil po hitri cesti iz smeri Pobrežja proti Ptujski cesti. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga je začelo na vozišču zanašati, tako da je zapeljal desno z vozišča na nabrežino, kjer se je avto večkrat prevrnil. Med prevračanjem je voznik padel iz vozila in umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 74 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, sedem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 72-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so devet kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli eno vozilo. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 vlomov, 24 tatvin, 23 poškodovanj tuje stvari, tri nasilje v družini in po eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja in grožnja.