Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Lom

Cisterna na počasnem pasu brez zaviranja v osebni vozili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.07.2015 05:24

Policisti po včerajšnji hudi prometni nesreči na primorski avtocesti poročajo, da je 50-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom pripeljal po prometnem pasu za počasna vozila in brez zaviranja trčil v ustavljena osebna avtomobila. Še vedno ga iščejo.

Po do sedaj zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je 50-letni voznik vozil tovorno vozilo znamke Man, s pripetim priklopnikom znamke Schwarzmuller (cisterna za prevoz nevarnih snovi, ki je bila prazna vendar
neočiščena) po prometnem pasu za počasna vozila avtomobilske ceste iz smeri Logatca proti Uncu, domnevno z neprilagojeno hitrostjo, saj vozilo ni obvladoval ter ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
Voznik tovornega vozila je tako brez zaviranja z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnjo stran osebnega vozila znamke Dacia logan, 43-letnega voznika, kateri je stal na pasu za počasna vozila.

Tovorno vozilo je po trčenju pred seboj potiskalo vozilo 43-letnika, nakar se je ustavilo na travnati površini izven vozišča medtem, ko je vozilo 43-letnika, odbilo na skalnati nasip in obstalo stisnjeno med omenjenim nasipom in desno stranjo tovornega vozila.

Med opisanim je vozilo 43-letnika trčilo tudi v zadnji del osebnega vozila znamke VW Golf, 52-letnika, ki je stal na pasu za počasna vozila pred vozilom 43-letnika (Dacie). Vozilo 51-letnika je po trčenju oplazilo še osebno vozilo znamke Audi A6, ki ga je takrat pravilno po levem prometnem pasu vozil 45-letni državljan Nemčije.

V nesreči so 43- letni voznik osebnega vozila znamke Dacia ter njegovi potniki umrli na kraju nesreče (34- in 60-letni ženski ter 5 letni deček), vsi državljani Romunije. Lažje poškodbe sta v nesreči utrpela 52-letni voznik in njegova 51-letna potnica (oba državljana Romunije) v vozilu znamke VW Golf. 45-letni voznik (drž. Nemčije) osebnega vozila znamke Audi A6 v nesreči ni bil poškodovan.

Po nesreči je voznik tovornega vozila peš kraj zapustil. Slednji je bolj okroglega obraza, nosi očala, neobrit, krajših temnejših las. Oblečen naj bi bil v sivo mikico, modre hlače na nogah ima obute natikače.

Policisti glede okoliščin nesreče še vedno zbirajo obvestila prav tako še vedno iščejo omenjenega voznika.
Danes na območju Logatca, na zahtevnem terenu, poteka iskalna akcija v kateri sodeluje okoli 30 policistov, iskanje pa tudi sicer poteka na mestih, kjer bi se oseba lahko zadrževala.


"Še vedno naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli ali o okoliščinah nesreče ali o iskanem vozniku, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200,"
so zapisali na PU Ljubljana.

Policija voznika tovornega vozila s cisterno še išče
Voznika tovornega vozila s cisterno, ki je pobegnil s prizorišča krvave prometne nesreče na primorski avtocesti med Lomom in Uncem proti Kopru, v kateri so življenje izgubili štirje romunski državljani, še vedno niso našli. Na Policijski upravi Ljubljana so zatrdili, da se intenzivna iskalna akcija nadaljuje tudi danes.

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič je povedala, da danes poteka iskalna akcija na območju Logatca. Okrog 30 policistov pregleduje teren, na katerega se je voznik odpravil peš. Iskanje je zaradi nevarnega in neprehodnega območje oteženo. V iskalni akciji je sicer v ponedeljek sodeloval helikopter, po potrebi pa ga bodo aktivirali tudi danes, je dodala Ciperle Adlešičeva. S kraja nesreče je voznik odšel peš, oblečen v modre hlače in rdečo majico. Voznik je prevažal gorivo za podjetje Petrol.

V nesreči so bili udeleženi tovorno vozilo s cisterno za prevoz nevarnih snovi in dve osebni vozili. Štiri osebe so umrle v enem izmed udeleženih osebnih vozil, v drugem osebnem vozilu pa sta se dve osebi poškodovali, a nista v življenjski nevarnosti.

Gre za romunske državljane, in sicer so umrli 43-letni voznik osebnega vozila ter potniki, 34- in 60-letna ženska in petletni deček. Po poročanju številnih romunskih medijev gre za višjega državnega tožilca in njegovo družino, ki je bila na poti na počitnice v Italijo.