cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika

Črnomaljski policisti 44-letniku zasegli avto

Piše: R.K.

Čas objave:
11.08.2021 10:15

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa pri Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila Ford mondeo. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Ford mondeo so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli državljana Indije, v Mavrlenu (PP Črnomelj) pet državljanov Pakistana, pri Gabrju (PP Novo mesto) pet državljanov Alžirije, v Krškem štiri državljane Afganistana, v Vukovcih (PP Črnomelj) osem državljanov Bangladeša in v Prilipah (PP Brežice) pet državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Davčne zatajitve in ponarejanje listin
Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zoper državljana Srbije in gospodarsko družbo, katero je zastopal, zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanja davčne zatajitve po 2. odstavku 249. člena KZ-1 in 21 kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 2. odstavku 235. člena KZ-1. Osumljenec je v okviru gospodarske dejavnosti pridobival rabljena motorna vozila iz območja držav članic EU, v nadaljevanju pa izvažal v eno izmed držav izven EU. Pri tem je na podlagi lažnih računov z nižjo prodajno vrednostjo na letni ravni znižal dejanske prihodke, s čimer je osumljeni gospodarski družbi pridobil protipravno premoženjsko korist za več kot 340.000 evrov, za kolikor je oškodovan tudi proračun Republike Slovenije.


Ponarejanje listin
Novomeški kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zoper državljana Italije, ki je zastopnik slovenskega gospodarske družbe. Osumljen je storitve 35 kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 2. odstavku 235. člena KZ-1. Med preiskavo so ugotovili, da je uvažal lesne pelete in jih nato po lažnih računih prodajal
v drugo državo članico EU, vendar pa listine niso verodostojno izkazovale dejanskega posla. Zadevo je policija obravnavala na podlagi predhodnih ugotovitev FURS, postopek je usmerjalo pristojno državno tožilstvo. Za kazniva dejanja je bila ovadena tudi pravna oseba.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.