franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Ulcinj/Črnomelj

FOTO: Dopust, končan z družinsko tragedijo

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
25.07.2018 08:57

V Ulcinju, na začetku črnogorske Velike plaže nasproti hotela »Otrant«, se je včeraj malo pred pol tretjo popoldne zgodila tragedija, v kateri sta umrla slovenska državljana, še dva pa sta ranjena.

Na dopustu v Ulcinju si je družina privoščila zabavo na vodi, ki pa se je končala tragično. Odšli so na vlečno blazino (great big mable), ki jo je vlekel skuter. Voznik skuterja je z blazino trčil v manjšo turistično ladjo. Na njej je bila v trenutku trčenja štiričlanska družina iz Slovenije. Zaradi hudih poškodb sta umrla 35-letna mama Z.I. in 10-letni sin J.I., med tem ko sta njena hčerka 14-letna J.I. in mož - 36-letni P.I. poškodovana. Neuradno smo izvedeli, da gre za družino trenerja aktualne evropske prvakinje iz črnomaljskega kluba Muay Thai Gym Gladiator, Petrita Izairija.

V nesreči se je 14-letna deklica hudo poškodovala, zato so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Bar, od tam pa v Klinični center Podgorica. Za Novosti RS je dežurni zdrvnik dr. Aleksandar Vujičić povedal, da deklica ni v življenjski nevarnosti. »Ima zlomljeno ličnico in hudo poškodovano stegnenico. Dogodka se ne spominja,« je povedal dr. Vujičić, ki je zaradi narave poškodbe otroka napotil na zdravljenje v Podgorico. Po neuradnih podatkih »Novosti«, je bil njen oče v nesreči lažje poškodovan, vendar je v hudem šoku.

»Družina je bila na "vlečni blazini". Kako je prišlo do trčenja z okoli 12-metrsko ladjo, na kateri so bili turisti, bo pokazala preiskava, ki jo vodi tožilstvo,« je za Novosti povedal direktor Uprave pomorske varnosti Safet Kočan.

Po ogledu kraja nesreče, vpletenega skuterja, vlečne blazine in turističnega čolna, so, kot neuradno navajajo črnogorski mediji, voznika skuterja pridržali. V nesreči ni bil poškodovan, prav tako ni bilo poškodovanih na turistični ladji, v katero je trčila napihljiva blazina. Po zaslišanju voznika skuterja naj bi bil neuradno predlagan pripor.

Po komentarjih sodeč, ki so objavljeni pod prispevki črnogorskih medijev o tragediji v Ulcinju, je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodila takšna nesreča. Kot je razbrati, so vozniki vodnih skuterjev preveč pogumni, pogosto že skoraj predrzni. Vozijo preblizu obali in se ne zavedajo posledic takšne vožnje. Eden od komentatorjev je napisal, da je vodni skuter upravljal 20-letnik, nesreča pa naj bi bila splet okoliščin, saj naj bi počila vrv oz. "zajla", na katero je bila pripeta vodna blazina (in ne banana, kot smo sprva poročali), to pa je zatem vrglo v turistično ladjico.

Po poročanju črnogorskega portala Vijesti.me je turistična ladja Suka 2 vozila turiste od Male do Velike plaže v Ulcinju. Voznika skuterja in turistične ladje so že včeraj več ur zasliševali. Voznika skuterja S.D. je policija pridržala, tožilstvo naj bi zanj neuradno zahtevalo pripor.