franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Dva prosila kozarec vode, tretji kradel

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2024 08:30

Metliški policisti so včeraj obravnavali drzno tatvino, v kateri sta dva pod pretvezo, da želita kozarec vode zamotila stanovalko, tretji pa je pregledal prostore in ukradel denar.

Včeraj so policisti Policijske uprave Novo mesto posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 262 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovani voznici

Okoli 16.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Krški vasi na območju Brežic. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovorna 61-letna voznica, ki je odvzela prednost 34-letni voznici. Udeleženki sta se v nesreči lažje poškodovali. Policisti bodo povzročiteljici zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasega vozil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault thalia, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. 18-letni voznici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so neregistriran in nezavarovan avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 22. uro so novomeški policisti na Topliški cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel meriva. Ugotovili so, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Metliški policisti prijeli drznega tatu

Policisti PP Metlika so bili nekaj po 15. uri obveščeni o drzni tatvini v Metliki. Trije osumljenci so s pretvezo, da želijo kozarec vode, vstopili v stanovanje oškodovanke. Dva sta jo s pogovorom zamotila, tretji pa je pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Policisti so se takoj po obvestilu odzvali in na podlagi opisa in zbranih obvestil izsledili in prijeli. 19-letnemu tatu iz okolice Metlike so ukraden denar zasegli, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V naselju K Roku v Novem mestu je med 2. 2. in 5. 2. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 600 evrov.

V Rosalnicah na območju PP Metlika so neznanci v noči na 4. 2. iz hleva odtujili 15 ovc. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo.

Okoli 17. ure je v Črmošnjicah pri Stopičah nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico z denarjem in bančnimi karticami.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Dobova, Rakovec, Velika Dolina, Podvinje, Jesenice) izsledili in prijeli 28 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, pet državljanov Mongolije, pet državljanov Turčije, štiri državljane Egipta, tri državljane Somalije, dva državljana Indije, dva državljana Pakistana in dva državljana Maroka. Na območju PP Črnomelj (Drenovec) so prijeli pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.