Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Eden nad mamo, drugi nad partnerko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2013 13:47

Policisti so imeli spet nekaj dela z nasilneži. Eden se je znesel nad mamo in razbijal inventar v hiši, drugi pa se je sprl s partnerko.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklih štiriindvajsetih urah intervenirali v 40 nujnih primerih. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli tovorno vozilo. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilništva, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

Pridržana kršitelja
Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 20. 3. nekaj pred 13. uro obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Žužemberka. 51-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, se je sprl z mamo, kričal in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Metliški policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru posredovali okoli 21.30 uri. Na javnem kraju v Metliki sta se prepirala moški in ženska. 27-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, je vpil, udaril žensko in se nedostojno vedel. Kljub ukazom policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zasegli vozilo
Novomeški prometniki so včeraj nekaj pred 8. uro med kontrolo prometa pri Jugorju ustavili 54-letnega voznika tovornega vozila Renault master. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj nadaljeval z vožnjo kljub temu, da mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Renault master so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 20. 3. popoldan nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil navigacijsko napravo.

Med 20. 3. in 21. 3. je v Novem mestu neznanec vlomil na gradbišče in odtujil 1800 metrov električnih vodnikov, reflektor in električni vijačnik. Podjetje je oškodovano za okoli 10.000 evrov.

V okolici Krškega je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil 180 litrov goriva.