pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Kronika Brežice

F & A: V okolici Pišec umrla 51-letna ženska

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.01.2017 06:21

Na cesti Globoko–Pišece v občini Brežice se je ponoči okoli pol ene ure zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznica se je z osebnim vozilom zaletela v varnostno ograjo in zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Kljub hitremu posredovanju brežiških reševalcev je 51-letna voznica zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Krški gasilci so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vozilo in odstranili varnostno ograjo, razsvetljevali kraj nesreče, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in jih očistili ter nudili pomoč policiji, vlečni službi, reševalcem in pogrebni službi. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval poškodovan del varnostne ograje.

Alenka Drenik, ki je na Policijski upravi Novo mesto zadolžena za stike z javnostmi, je še povedala, da policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. Zdravnica je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo.

Gre za prvo smrtno žrtev na slovenskih cestah letos. V celotnem lanskem letu je po podatku Generalne policijske uprave umrlo 129 ljudi, kar je devet več, kot jih je umrlo v letu 2015.

Ceste na širšem Dolenjskem so danes terjale svoj davek. Zgolj med 6. in 13.30 se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo že 13 prometnih nesreč. V petih prometnih nesrečah se je osem oseb poškodovalo, med njimi najmanj ena huje, v osmih prometnih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda. Vzrok večine prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost glede razmer na vozišču.

Voznikom svetujemo dodatno previdnost, saj so ceste predvsem na izpostavljenih delih spolzke, ponekod pa je na vozišču še vedno sneg. Vozniki hitrost vozil zmanjšajte in prilagodite razmeram na cesti, prilagodite pa tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred vami. Izogibajte se situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zaviranje, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe.



Alenka Drenik, PU NM, o prometni nesreči