palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika Obrežje

FOTO: Begunci vrnjeni na Hrvaško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.07.2016 12:13

Policisti so v tovornjaku odkrili devet beguncev, v avtodomu pa 60-letnico, ki je želela čez mejo brez dokumentov.

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je okoli 17. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila, ki naj bi iz Turčije v Italijo prevažal plastično folijo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo.

Pri kontroli tovornega dela vozila so uporabili detektor srčnega utripa in detektor CO2 za preverjanje vsebnosti ogljikovega dioksida. Obe napravi sta v tovornem delu, ki je bil zavarovan s carinsko zalivko, zaznali spremembe.
Policisti so pregledali tovorni del in našli devet domnevnih državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po temeljitih razgovorih in zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.


V noči na danes pa je na vstop v Slovenijo z avtodomom pripeljal 59-letni državljan Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. V avtodomu so na postelji nad voznikovim sedežem skrito za kovčki našli 60-letno državljanko Bosne in Hercegovine, ki se je nameravala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

60-letni ženski in njenemu možu, ki ji je nudil pomoč pri izmiku mejni kontroli, so policisti izrekli globo in ju v skladu s schengenskimi predpisi zavrnili na območje Hrvaške.