pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Huda nesreča pri Drnovem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.07.2016 05:06

Nekaj pred 21. uro se je na avtocesti, med priključkoma Drnovo in Dobruška vas, v smeri proti Novem mestu, zgodila huda prometna nesreča. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl 29-letni potnik v osebnem avtomobilu.

Policisti postaje prometne policije Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 40-letni državljan Bosne in Hercegovine vozil osebni avtomobil Renault megane iz smeri Obrežja proti Ljubljani. V vozilu so bili še trije potniki, vsi državljani Bosne in Hercegovine. Med priključkoma Drnovo in Dobruška vas je voznik na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, sunkovito zavil desno in zapeljal preko robnika. Po trčenju v zemeljski usek je vozilo odbilo in se večkrat prevrnilo. Med prevračanjem je iz vozila padel 29-letni potnik, ki je sedel na zadnjem desnem sedežu in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. 40-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola in 52-letni potnik sta se v nesreči lažje poškodovala, 28-letni potnik pa je utrpel hude poškodbe in se zdravi v novomeški bolnišnici.

Še pred prihodom reševalcev so krški in šentjernejski policisti s pomočjo občanke hudo poškodovanemu in nezavestnemu 29-letnemu moškemu nudili prvo pomoč in ga oživljali s pomočjo defibrilatorja, vendar je zaradi hudih poškodb kasneje umrl.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Preiskovalna sodnica je za pokojnega moškega odredila sodno obdukcijo, za povzročitelja nesreče pa strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi bodo policisti zoper voznika na tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.


(Foto: PGE Krško)

Željko Zrilič s Policijske uprave Novo mesto