1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Lucija, Krko

FOTO: Krški karateisti uspešni v Luciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2016 06:26

V nedeljo je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran v športni dvorani v Luciji izpeljala 1. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let.

Nastopilo je 46 slovenskih klubov s 413 tekmovalci. Karateiste iz KK Brežice je zastopala 10 članska ekipa v sestavi: Luka Cicvarić, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, Tjaša Petkovič, Ela Petan, Saša Petkovič, David Matija Lavrič, Dejan Debelak in Nika Omerzo.Tekmovalce sta vodila trenerja Franc Bajs in Darko Cicvarić.

Najprej so nastopili najmlajši tekmovalci. Še ne osemletni Luka Cicvarić, aktualni viceprvak Slovenija v katah za najmlajše, je prestopil v višjo starostno kategorijo in znanje pomeril v kategoriji devetindvajsetih malčkov starih do 10 let. Po zmagi v prvem krogu se mu je za en sodniški glas izmuznila možnost napredovanja v naslednje kroge in morebiten boj za kolajne.

Tudi Maji Lakner in Tjaši Petkovičtokrat ni uspelo zabeležiti vidnejših rezultatov. Tjašini starejši sestri, Saši Petkovič,se je uspelo prebiti do boja za bronasto odličje, vendar ga je žal izgubila in tekmovanje zaključila na 5. Mestu. Zelo lepo in srčno izvedbo Goju Ryu kat je prikazal David Matija Lavrič, vendar je tokrat tekmovanje zaključil brez vidnejše uvrstitve. David je nastopil tudi v kategoriji športnih bojev za mlajše kadete do 40 kg, kjer pa je boj izgubil le za eno točko.

Za navijače iz KK Brežice pa je poskrbela Sara Marija Lavrič, ki si je s štirimi suverenima zmagami in le enim porazom priborila bronasto odličje ter ga dodala v svojo že sedaj veliko zbirko kolajn.