stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

FOTO: Letina je uničena

Piše: R.K.

Čas objave:
03.09.2019 08:29

Na Telčah je včeraj klestila toča. Ostalo ni nič.

V vasi Telče je toča v približno 45 minutah uničila celoten pridelek grozdja. "Sprožili so se zemeljski plazovi, ceste so razrite. Takega neurja v Telčah ne pomnijo, " je povedal prebivalec Telč Jan Mehak. Dodaja, da je v približno 45 minuta izginilo vse, kar so ustvarili v zadnjem letu in to le nekaj dni pred trgatvijo.

Tudi drugod v Posavju se je razbesnela huda ura. Regijski center za obveščanje poroča, da so posredovali na več krajih.

ob 18.01 je na Mirni v ulici Glavna cesta meteorna voda zalila prostore cvetličarne, klet večstanovanjskega objekta in stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mirna so vodo izčrpali iz objektov.


ob 19.00 je občino Škocjan, predel okrog Bučke in sosednjih vasi prizadelo močno neurje. Na ceste se je vsula zemljina in pesek, podrtih je bilo več dreves na cesti med Dolenjimi Raduljami in Rako, voda je zalila nekaj objektov. Pri reševanju težav so sodelovali gasilci PGD Bučka in delavci cestnega podjetja.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Krško. V neurju je bilo poplavljenih več objektov. Posredovali so delavci komunalnega podjetja, ki so odstranili podrto drevo na cesti Veliki Trn – Raka in gasilci PGE Krško, ki so iz štirih objektov izčrpali vodo.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Sevnica. V neurju je bilo poplavljenih več cest, sprožilo se je nekaj plazov. Gasilci PGD Studenec so odstranili podrti drevesi v naselju Zavratec. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so očistili prepuste, odstranjevali plazove in nanose kamnine na cestišče.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Brežice. V neurju je bilo poplavljenih in razkritih več objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so zavarovali plaz na cesti Dvorce - Cerina in gasilci PGD Veliki Obrež, Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so iz treh objektov in podvoza izčrpali vodo, iz podvoza odstranili okvarjeno vozilo in prekrili dva stanovanjska objekta.