pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Ljubljana

FOTO: Odkrili 'laboratorij' za gojenje konoplje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2016 09:24

Ljubljanski kriminalisti so pri 32-letnem Ljubljančanu na podlagi anonimne prijave odkrili 'laboratorij' za gojenje konoplje. Prepovedano drogo je osumljeni gojil od leta 2014.

(Foto: PU Ljubljana)

Ljubljanski kriminalisti so sredi lanskega leta na podlagi anonimnega obvestila začeli zbirati obvestila o osebah, ki so živele v najeti stanovanjski hiši na območju Ljubljane, saj naj bi v njej gojile prepovedano drogo konopljo-rastlino. Z zbiranjem obvestil so bile navedbe v anonimnem obvestilu potrjene, tako da so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je prepovedano drogo konoplja rastlina v stanovanjski hiši gojil 32-letni Ljubljančan.

Na podlagi odredbe sodišča so kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo. Med preiskavo sta bila v podstrešju stanovanjske hiše najdena dva šotora, ki sta bila prirejena za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. V šotorih je bilo najdeno in zaseženo 200 rastlin konoplje in vsa ostala oprema namenjena za gojenje (ventilatorji, el. radiator, reflektorji, alu reztegljive cevi itd,). Prav tako je bil med hišno preiskavo pri 32-letniku najden denar (1500 eur) in približno 700 gramov že posušene prepovedane droge konoplja-rastlina. Umetno vzgojeno konopljo je osumljeni prodajal po 4,5 eur za gram, torej je zaslužil za 1 kilogram 4500 evrov.


Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni gojil prepovedano drogo že od prve polovice leta 2014, letno po 3 cikle. Z zaseženimi rastlinami bi pridelal najmanj 4 kilograme konoplje rastline namenjene za nadaljnjo prodajo. Kot ugotavljajo kriminalisti bi s prodajo na drobno zaslužil 20.000 evrov.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1. Po zbranih obvestilih bodo zoper 32-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo v Ljubljani. Slednji še ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.