franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Policisti danes zaostrujejo stavko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.12.2015 05:35

Policisti so za danes napovedali zaostritev stavke, začeli bodo izločati dotrajano opremo. Med njo so tudi vozila, izločeno opremo pa naj bi predstavili tudi javnosti.

(Foto: sindikat-policistov)

V policijskih sindikatih, kjer so s stavko začeli 18. novembra, so napovedali izločanje nevarne in dotrajane opreme in sredstev, ki jih za delo vseeno uporabljajo, ker zanje nimajo nadomestil.

Pogajanja z vlado so namreč zastala, ker finančno ministrstvo vztraja, da se kljub drugačnemu sklepu vlade sredstva za stavkovne zahteve poiščejo v proračunu MNZ. Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar bo danes o tem govorila s premierjem Mirom Cerarjem.

Notranja ministrica je pred dnevi v izjavi za medije v Bruslju poudarila, da mora izločanje opreme potekati po določenih postopkih in ne more biti prepuščeno subjektivnim ocenam, zato ne pričakuje večjih težav. Pojasnila je tudi, da so letos pridobili dodatna sredstva in nekaj opreme že nabavili.

Da je sicer res veliko opreme stare in komajda uporabne, a da do tako množičnega izločanja, kot ga napovedujejo sindikati, ne more priti, je pred dnevi dejal tudi generalni direktor policije Marjan Fank. Po njegovem mnenju so sicer zahteve policistov legitimne, pričakovanja finančnega ministrstva, da denar poiščejo znotraj sredstev za opremo, pa nesprejemljiva.

Tudi notranja ministrica je poudarila, da proračun ministrstva za notranje zadeve (MNZ) ni namenjen zavezam preteklih vlad, saj svoja sredstva potrebujejo za nemoteno delo policije. Spomnila je na odločitev vlade, da se stavkovne zahteve rešujejo v okviru dodatnih proračunskih sredstev, za katera morajo pridobiti soglasje finančnega ministrstva. Toda to ni dalo soglasja niti k izhodiščnemu predlogu MNZ, zato so tudi prekinili pogajanja s policisti, je pojasnila ministrica, ki se bo v zvezi s tem danes sestala s Cerarjem.