zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Maribor

FOTO: Usodna vožnja skozi rdečo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.08.2016 06:29

Včerajšnji tragični prometni nesreči na Tržaški cesti v Mariboru je botrovalo neupoštevanje rdeče luči na semaforju. Po ugotovitvah policije je vozilo trčilo v drog, ko se je skušalo izogniti drugemu avtomobilu, ki je ravno takrat zapeljal v križišče.

Grozljiva nesreča ni prizadela le Slovenije, temveč tudi športni svet doma in v tuijni.
21-letni Zoran Baljak je umrl, preden je sploh lahko zaigral za svoj novi klub. 20-letni Damjan Marjanović je za Maribor nastopal že v juniorski ligi. Zdravniki se še borijo za življenje 20-letnega Ljubomirja Moravca, kateremu so v mariborskem kliničnem centru morali amputirati roko in nogo.

Po poročanju portala Index je bil Uroš Zimšek edina priča grozljive nesreče; s svojim vozilom se je ravno v tem trenutku vključeval na glavno cesto. "Samo nekaj je preletelo mimo", je povedal medijem.
"Zmrznil sem za volanom; isti trenutek sem pomislil, da so vsi v tistem avtu mrtvi".

Do trčenja je prišlo okoli 12. ure v bližini nakupovalnega središča na obrobju Maribora. Kot so po večurni preiskavi okoliščin nesreče zvečer sporočili s Policijske uprave Maribor, je takrat 20-letni Novomeščan vozil osebni avtomobil s še tremi potniki po levem prometnem pasu Tržaške ceste iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru.

Ko je pripeljal do križišča za trgovski center Rutar, ni upošteval rdeče luči na semaforju na svoji strani, temveč je zapeljal v križišče v trenutku, ko je za vozila iz smeri trgovskega centra gorela zelena luč. Ravno takrat je od tam na Tržaško cesto zapeljal drugi voznik osebnega avtomobila, ki je želel zaviti levo proti Hočam, a ko je opazil, da se Novomeščan ne bo ustavil, je sam ustavil v križišču, da bi preprečil njuno trčenje.

Ko je Novomeščan opazil ustavljeno vozilo v križišču, je, da bi tudi on preprečil trčenje, zavil nekoliko v levo ter takoj zatem v desno in pri tem izgubil oblast nad vozilom. Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo.

Po trčenju je njegovega 20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu, državljana Srbije, vrglo iz vozila na cesto, kjer je mrtev obležal. Zadnji del vozila je obstal na cestišču, prednji del vozila pa je odbilo naprej v smeri vožnje.

Po skoraj 25 metrih je ta del vozila trčil v dvignjen robnik ob robu vozišča in nato bočno drsel v desno še več kot 60 metrov. Medtem je iz vozila padel še drugi sopotnik na zadnjem sedežu, 19-letni državljan Srbije. Hudo telesno poškodovan je obležal ob robu vozišča. Iz vozila je padel tudi voznik in obležal mrtev.

V vozilu je ostal le sopotnik na prednjem sedežu, 19-letnik iz območja UE Tolmin. Ta je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil tako kot huje poškodovani 19-letnik z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor. Kakšno je njegovo trenutno stanje, zaradi varstva osebnih podatkov ni javno znano, so pa na policiji zanikali poročanje nekaterih medijev, da je podlegel poškodbam.

Na policiji so prav tako izpostavili, da so vsi štirje potniki, ki so se po neuradnih navedbah vračali z nogometnega treninga v Rogozi, uporabljali v vozilu vgrajene varnostne pasove.

V NK Maribor so današnji dan označili za "dan najhujše tragedije v Ljudskem vrtu", saj sta v omenjeni prometni nesreči ugasnili življenji dveh mladih nogometašev, članov NK Maribor B. "Z neizmerno bolečino smo sprejeli tragično vest, ki nas je globoko pretresla," so zapisali v sporočilu za javnost in izrazili sožalje svojcem umrlih.

Zaradi tega tragičnega dogodka NK Maribor danes ne bo imel odprtega treninga in novinarske konference pred četrtkovo povratno kvalifikacijsko tekmo tretjega kroga evropske lige.

NK Maribor je svojo Facebook stran opremil z žalnim trakom, enako postopajo njihovi navijači. Sožalje so med drugimi izrekli tudi nogometaši NK Domžale, s katerimi so se mariborski nogometaši v nedeljo pomerili na prvenstveni tekmi.

Zaradi prometne nesreče je bila več ur zaprta cesta Maribor - Hoče, obvoz pa je bil urejen mimo nakupovalnih središč.

Letos so slovenske ceste zahtevale že več kot 80 smrtnih žrtev.