Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Prapreče

FOTO: V nesreči dve osebi huje poškodovani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2013 05:27

Poročali smo o prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo zvečer v Praprečah pri Žužemberku. Po zadnjih informacijah sta bili v nesreči dve osebi huje poškodovani, ena oseba pa lažje. Voznik osebnega vozila je z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del motokultivatorja.

V nesreči je hude poškodbe glave in medenice utrpel voznik motokultivatorja in ga bodo prepeljali v ljubljanski klinični center. Po zadnjih informacijah je stanje poškodovanega kritično, a stabilno. Huje poškodovana je še ena sopotnica in je izven smrtne nevarnosti. V nesreči je bila lažje poškodovana še ena oseba. Voznik osebnega vozila doma iz ŽužemberkaŠkofje Loke v nesreči ni bil poškodovan.

Vzork nesreča je bila neprilagojena hitrost, ko je voznik osebnega vozil trčil v zadnji del motokultivatorja.

Policijsko poročilo (PU NM)

15. 5. ob 18.30 se je zgodila huda prometna nesreča na regionalni cesti v naselju Prapreče pri Žužemberku. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila Kia sportage vozil iz Žužemberka proti Zagradcu. V naselju Prapreče je zaradi neprilagojene hitrosti silovito trčil v zadnji, priklopni del motokultivatorja, ki ga je vozil 52-letni voznik. Voznik motokultivatorja in potnici na priklopnem delu so po trčenju poškodovani obležali na vozišču. Reševalci so v bolnišnico odpeljali hudo poškodovanega 52-letnega voznika in 23-letno potnico in lažje poškodovano 21-letno potnico. O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključenem postopku seznanili pristojno tožilstvo.