nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Za policisti živahen konec tedna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.09.2016 16:40

Policisti so ta konec tedna obravnavali dve lahki telesni poškodbi, štiri grožnje, pet tatvin, dva vloma v hišo, vlom v klet, dva vloma v vozili in štiri poškodovanja tuje stvari. Zgodilo se je štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lahkimi telesnimi poškodbami. V noči iz sobote na nedeljo je bilo zaradi povečanega prometa avtobusa na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje od druge ure zjutraj pa do druge ure popoldne za prestop meje (tako na vstopu kot izstopu) čakati eno uro.

Policisti so na interventno številko policije 113 prejeli 481 klicev, od tega je bilo 137 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti.

V petek zvečer so policisti iz Dolenjskih Toplic 22-letniku zasegli osebni avtomobil, ker ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V soboto zvečer so avto zasegli še v Dobravi pri Škocjanu 49-letnemu vozniku, ki je avto vozil v času začasno odvzetega vozniškega dovoljenja.

Vlomi in tatvine
V petek dopoldne so policiste klicali na Košenice v Novem mestu. Tam so neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili v stanovanjsko hišo in odnesli udarno kladivo znamke Makita in rezilko znamke Dolmar. Podjetniku, ki je tem urejal okolico so tako naredili za okoli 3.000 evrov škode.

V soboto popoldne so o vlomu obvestili iz Šmarjeških Toplic. Policisti so ugotovili, da je bilo vlomljeno v vikend, od koder so neznanci odnesli motorno kosilnico znamke Ramda, motorno koso ter več koso ročnega orodja. Lastnik ocenjuje, da so mu naredili za okoli 700 evrov škode.

V Kostanjevici na Krki so v soboto zjutraj ugotovili, da podjetju iz Novega mesta vlomili v delovni stroj in odnesli škatlo z orožjem in iztočili nekaj goriva. Naredili so za približno tristo evrov škode. Podobno škodo so povzročili na delovnih strojih drugega podjetja, tudi v Kostanjevici, kjer pa so le poškodovali pokrove za gorivo. V Novem mestu pa so iz tovornega vozila ukradli okoli 90 litrov dizelskega goriva.

Prijavo o tatvini goriva so policisti prejeli tudi v nedeljo zjutraj – tokrat so iz rezervoarja delovnega stroja v Radni vasi iztočili nekaj več kot 100 litrov dizelskega goriva in tako oškodovanemu podjetju naredili za okoli 140 evrov škode.

Vandalizem
V Kettejevem drevoredu v Novem mestu so se neznanci znesli nad nenaseljeno vilo Paučič. Po prvih ugotovitvah so neznanci od 20. avgusta pa do sobote popoldne z delom betonskega robnika razbili več stekel na oknih in polken. Po prvih ocenah je na masivnih polknih objekta nastalo za več kot 1.000 evrov škode.

Sosedski spori so se končali v bolnišnici
V okolici Novega mesta sta se v soboto dopoldne sporekla soseda. Pri čiščenju ceste je proti oškodovancu lastnik travnika ob cesti najprej vrgel kamen, nato pa ga z grabljami udaril po glavi. Oškodovanec je izgubil zavest, odpeljali so ga na urgenco, kjer so ugotovili, da je dobil lahko telesno poškodbo. Policisti bodo soseda kazensko ovadili.

Ukradli skiro
S soboto pozno popoldne so policisti odšli na Kandijsko cesto v Novem mestu, ker so jim sporočili, da so neznanci ukradli motorni skiro iz nerjaveče pločevine, srebrne barve, parkiranega na kolovoznem parkirišču v bližini čistilne naprave. Skiro sicer ni bil zaklenjen, je pa lastnik povedal, da je edini takšne izvedbe v Sloveniji, ker gre za prototip. Oškodovan naj bi bil za približno 600 evrov.


Pri padcu iz strehe se lažje poškodoval
V soboto popoldne se je pri padcu iz strehe lažje poškodoval 36-letnik. Policisti so ugotovili, da mu je pri popravilu robne letve strehe spodrsnilo in je padel na travo iz višine približno dveh metrov in pol. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Po prvih ugotovitvah naj bi bil lažje poškodovan.

Ovadili nasilneže
V Žabji vasi v Novem mestu so v soboto nekaj pred polnočjo policisti intervenirali zaradi nasilja. Po prvih zbranih obvestilih sta se 19-letna oškodovanca peljala po cesti, ko sta za njima pripeljala 23-letnik in 26-letnik. Za njima sta izmenično prižigala dolge in kratke luči, ju nato prehitela po desni, zablokirala nadaljnjo vožnjo in pričela pretepati 19-letnika. Na to so se pripeljali policisti in oba nasilneža prijeli, ob tem pa zasegli še teleskopsko palico. Eden od 19-letnikov je iskal zdravniško pomoč, ker je bil lažje poškodovan. Po zaključeni preiskavi bodo osumljenca kazensko ovadili.

Pijan kršitelj grozil vsem nazadnje še policistom
V noči iz petka na soboto, v zgodnjih sobotnih urah, je prišlo v gostinskem lokalu v Črnomlju do kršitve javnega reda in miru zaradi katere je bila ena oseba poškodovana in je iskala zdravniško pomoč. Po prvih ugotovitvah je 23-letnik iz Črnomlja med prepirom, katerega razlogi niso pojasnjeni, vrgel stol v 18-letnika in ga poškodoval po glavi. 23-letnik je ob prisotnosti policistov kričal na vse prisotne, jih žalil, grozil in se ni hotel pomiriti. Ker ukazi niso zalegli, so ga policisti vklenili z lisicami in odpeljali v pridržanje. Med postopkom je 23-letnik grozil tudi policistom, zato so se v delo vključili še kriminalisti, ki ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradne osebe, ko opravljajo naloge varnosti po 3. odstavku 300. člena kazenskega zakonika. Za omenjeno dejanje je predvidena kazen zapora od šestih mesecev do pet let.

Drzna tatvina

V nedeljo, nekaj pred 14. uro je oškodovanec iz trgovskega centra v Novem mestu poklical policiste, da mu je med nakupovanjem neznanec iz desnega zadnjega žepa ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in približno 300 evri denarja. Že nekaj minut po tatvini pa je dobil SMS sporočilo o dvigih – neznani storilci so takoj po tatvini opravili tri dvige (kot kaže so bile v denarnici tudi PIN številke bančnih kartic) in tako skupaj povzročili za več kot 1.000 evrov škode.

Pes ugriznil otroka
Sevniški policisti so bili v nedelji popoldan obveščeni da je v okolici Sevnice pes mešanec na domačem dvorišču pred vhodnimi vrati ugriznil sosedovega 8-letnega otroka, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom, nato pa v brežiško bolnišnico. Ko bo znana stopnja poškodb, bodo zoper lastnika psa ustrezno ukrepali.

Na Obrežju zasegli mercedesa
V noči iz nedelje na ponedeljek je na izstop iz države z osebnim avtomobilom Mercedes Benz, serije E, pripeljal 44-letni državljan Italije. Pri kontroli vozila so policisti ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji, zato so ga zasegli.