stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Krmelj

FOTO: V Krmelju zagorelo zaradi udara strele

Piše: R.K.

Čas objave:
17.07.2021 10:29

Včeraj ob 17.41 je v Osredku pri Krmelju v občini Sevnica strela udarila v gospodarski objekt površine 400 kvadratnih metrov. Požar se je razširil na stanovanjski in pomožni gospodarski objekt.

Gasilci PGD Šentjanž, Tržišče, Boštanj in Sevnica so požar pogasili, stanovanjski objekt začasno prekrili in vse objekte pregledali s termo kamero. V požaru je bilo uničeno orodje v gospodarskem objektu, gospodarsko poslopje, del stanovanjskega objekta in pomožni gospodarski objekt. Gasilci so ob pomoči domačinov z uporabo mehanizacije iz gospodarskega objekta odstranili petdeset ton sena. Dežurni delavec Elektra Celje je odklopil elektriko. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Šentjanž.

Ob 14.27 so na območju Kočevskih Poljan v občini Dolenjske Toplice pogrešali osebo. Pomoč policistom pri iskanju starejše pogrešane osebe so nudili vodniki reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije in Zveze reševalnih psov Slovenije, ki so skupaj s policisti in občani preiskali širše območje in nepoškodovano osebo naši okoli 16.15.


Ob 15.22 je v naselju Bojsno v občini Brežice gorela suha trava na obcestni brežini. Požar na površini okoli 150 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Globoko.

Ob 14.05 so na Trgu svobode v Črnomlju našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Ljubljansko – Gorenjske in Dolenjske regije sta topovsko granato kalibra 80 mm, avstro-ogrske izdelave, iz obdobja 1. svetovne vojne uničila na varnem kraju. Obveščene so bile pristojne službe.



Okoli 19. ure je v občini Črnomelj prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo na 20 transformatorskih postajah. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektro Ljubljana.

Ob 22.41 je v naselju Vranje v Sevnici prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo. Okvaro so odpravili dežurni delavci Elektro Celje.