pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Ljubljana

Gasilci imeli ponoči precej dela s požari na prostem zaradi pirotehnike

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
01.01.2017 10:05

Prehod iz starega v novo leto je minil delovno tudi za gasilce. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je kar nekajkrat zagorelo na prostem, predvsem trava, grmičevje, pa tudi v bližini objektov. Največkrat so bili vzrok prav pirotehnični izdelki. V naselju Zabukovica pa so zaradi neznanega plina gasilci evakuirali tri večstanovanjske objekte.

Ob 22.35 so v naselju Zabukovica v občini Žalec v večstanovanjskem objektu zaznali vonj po plinu. Gasilci so opravili ogled in z detektorjem za pline opravili meritev, vendar prisotnosti plina niso zaznali. Ker je bila v zraku neznana dražljiva snov, so gasilci opravili evakuacijo ljudi iz bližnjih treh večstanovanjskih objektov in objekte prezračili. Zaradi vdihavanja neznane snovi so sedem oseb in devet gasilcev prepeljali v oskrbo v celjsko bolnišnico, poroča uprava.

Število požarov na prostem pa se je povečalo prav okoli polnoči, uprava jih je zabeležila več deset. Nekaj po polnoči so imeli delo gasilci v Frankovem naselju v Škofji Loki, kjer se je raketa zaletela v ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci so raketo odstranili in preventivno pregledali celotno ostrešje s termo kamero.

S Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da je moški v Bakovcih pri izstreljevanju raket z eno od njih zadel živo mejo, ki se je vnela, ogenj pa se je razširil tudi na bližnji transformator. Nastala je manjša materialna škoda, zoper osumljenca pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.


Požari na prostem, ki so jih sprožili pirotehnični izdelki, po podatkih uprave niso povzročili večje škode. Je pa ponoči po vsej državi zagorelo tudi precej zabojnikov za smeti. V Novi Gorici pa se je požar, ki je uničil pet zabojnikov, razširil tudi na osebni vozili in ju poškodoval. Gasilci so požar pogasili in preventivno pregledali okolico.

Prav na poseben način pa sta nazdravili družbi v Ljubljani, ki sta ostali ujeti v dvigalih. Gasilci so namreč nekaj minut po polnoči posredovali v Kersnikovi ulici in iz dvigala rešili sedem oseb, iz dvigala na Poljanskem nasipu pa devet oseb, še poroča uprava.