stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Ljubljana

Goljufivi podjetni Abraham

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 11:23

Bil je lažni direktor podjetij in služil visoke denarce. Policisti so ga prijeli, sicer pa mu je uspelo pretentati tri bančne ustanove. Olajšal jih je za 100 tisočakov.

Bežigrajski policisti so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja listin, zlorabe osebnih podatkov ter pranja denarja odvzeli prostost 50- letnemu Ljubljančanu.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je 50- letnik s ponarejenimi dokumenti predstavljal za direktorja podjetij ter v različnih bančnih ustanovah nato poskušal iz računov podjetij dvigniti gotovino. Gotovino je nato nakazal na drug račun fizične osebe iz katerega je gotovino tudi dvignil.

Na opisan način mu je tako 29. oktobra letos uspelo preslepiti tri bančne ustanove, v katerih je skupno dvignil za okoli 100.000 evrov gotovine na račun oškodovanega podjetja iz okolice Postojne. Na enak način je poskušal 6. novembra v Ljubljani dvigniti 350.000 evrov gotovine na račun drugega podjetja, vendar mu dejanje ni uspelo.


12. novembra je ponovno z lažnimi dokumenti opravil prenakazilo v škodo tretjega podjetja v višini 60.000 evrov na račun fizične osebe vendar pa mu gotovine iz omenjenega računa (zaradi pred tem zadržanih sredstev) ni uspelo dvigniti. Enako je poskušal še dan kasneje, ko je bil s strani policistov tudi prijet.

Policisti so 50- letniku odvzeli prostost ter ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.