pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Gorelo je

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2022 07:59

Od včeraj od 18. ure so gasilci večkrat posredovali v naših krajih.

Sinoči nekaj minut pred polnočjo so v ulici Žabjak v Novem mestu gorele smeti na velikem kupu gradbenih odpadkov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so goreča žarišča na površju sicer pogasili vendar so bila v notranjosti posamezna žarišča, ki jih je bilo zaradi velikosti kupa nemogoče pogasiti. Gasilci GRC Novo mesto so tekom noči kontrolirali stanje in po potrebi ukrepali. Zjutraj bodo obvestili pristojne za sanacijo deponije.

Ob 20.44 je na Črnomeljski cesti v Kočevju nasproti pokopališča gorela suha trava na površini okoli 300 kvadratnih metrov Požar so pogasili gasilci PGD Kočevje.

Ob 19.46 je v Šmihelu v Novem mestu gorela vsebina v dveh zabojnikih za smeti. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar pogasili. Zabojnika sta uničena.

Ob 19.14 so na Prapreški poti na Otočcu, občina Novo mesto, gorele smeti, suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec so pogasili požar na površini okoli petdeset kvadratnih metrov.

Ob 18.59 so ob Mirnopeški cesti v Novem mestu gorele smeti. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna so goreče odpadke na površini okoli 1000 kvadratnih metrov premetali in pogasili.

Ob 18.56 je na Barončevem hribu v Novem mestu gorela gozdna podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli dvesto kvadratnih metrov.