zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Semič, Trebnje, Mirna Peč

Na Planini gorelo ostrešje počitniške hiše

Piše: ReCO NM

Čas objave:
03.04.2021 13:48

Ob 2.04 je v naselju Planina, občina Semič, gorelo ostrešje počitniške hiše velikosti 7 x 10 metrov. Gasilci PGD Kot Brezje, Semič, Stranska vas pri Semiču in Črmošnjice so pogasili požar na objektu.

Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Črnomelj, ki so zagotovili vodo z avtocisternami, ekipa prve pomoči CZ iz Semiča in dežurni delavec Elektra Ljubljana, ki je poskrbel za odklop objekta iz omrežja. Ogenj je uničil celotno ostrešje in zgornje prostore. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Kot Brezje. Obveščene so bile pristojne službe, ki bodo ugotovile vzrok požara in višino škode. Ob 8.57 je na požarišču objekta, kjer je gorelo ostrešje, začelo tleti. Gasilci PGD Črmošnjice in Kot - Brezje so požarišče razkopali in pogasili.

Ob 9.08 je v naselju Lisec v občini Trebnje, voznik osebnega vozila trčil v obcestno škarpo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka in pregledali vozilo. Za odstranitev vozila bo poskrbela vlečna služba. Poškodovanih ni bilo.


Ob 9.45 je bila pri naselju Gorenja Nemška vas v občini Trebnje, prevrnjena cisterna za gnojevko. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč lastniku pri postavitvi cisterne na kolesa in počistili cestišče. Do onesnaženja ni prišlo.

Ob 11.16 je pri naselju Gorenji Podboršt v občini Mirna Peč krajan pri zemeljskih delih na travniku naletel na neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko - Ljubljanske regije, so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili 105 kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 mm, italijanske izdelave, iz obdobja 2. svetovne vojne.