državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika

Hrvat prevažal Kitajce, Moldavec pa Iračane

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2023 08:52

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 259 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Kraški vasi na območju PP Brežice je med 21. 5. in 24. 5. nekdo vlomil v dve počitniški hiši in odtujil živila in pijačo. Z vlomi in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

Med 20.30 in 22. 30 je na Šmarješki cesti v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V noči na 25. 5. je na Senovem neznanec skozi vrata vlomil v skladišče prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj pred 12. uro so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Na Čatežu ob Savi so okoli 23. ure ustavili državljana Moldavije, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanoma Hrvaške in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Iraka še potekajo. 
Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Loče, Podgračeno) izsledili in prijeli 40 državljanov Pakistana, 37 državljanov Bangladeša, 32 državljanov Maroka, 26 državljanov Rusije, devet državljanov Sirije, osem državljanov Indije, sedem državljanov Alžirije, pet državljanov Afganistana, tri državljane Irana, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno
prestopili državno mejo, še niso zaključeni.