pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Hudo poškodovan voznik štirikolesnika

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2022 11:39

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval voznik štirikolesnika, dve prometni nesreči, v katerih sta se lažje poškodovala kolesarja in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, goljufije, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostnih naprav, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan voznik štirikolesnika

Nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Bohorju (PP Krško). Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 33-letni voznik štirikolesnika na gozdni poti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s poti. S štirikolesnikom se je večkrat prevrnil in obstal v jarku. Hudo poškodovanega moškega, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade in zaščitnih oblačil, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Padca kolesarjev

20. 7. nekaj pred 9. uro smo bili obveščeni o padcu kolesarja v naselju Grič pri Klevevžu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 41-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan.

Okoli 20.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Naklim in Mirno goro. Črnomaljsko policisti so ugotovili, da je 59-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z dvorišča stanovanjske hiše v Šentjoštu je med 16. 7. in 20. 7. nekdo s treh traktorskih priključkov odtujil kardanske gredi. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Gorenji Gomili na območju PP Šentjernej je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V noči na 21. 7. je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in mobilni telefon. Policisti so opravili ogled in izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Velike Malence, Loče) izsledili in prijeli 12 državljanov Burundija, devet državljanov Irana, pet državljanov Sirije in štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.