pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Iz garaže so ukradli kotel za žganjekuho

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2023 08:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali huje poškodovanega motorista

Sevniški policisti so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in motorista na območju Mrtovca. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 62-letni motorist, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 56-letne voznice. Motorista, ki je po trčenju padel in se huje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Okoli 21.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljem Sajevce in Kostanjevica na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlom v naselju Brod v Novem mestu je med 20. 9. in 21. 9. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kotel za žganjekuho. Z vlomom  in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene vstope v Slovenijo

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Nova vas pri Mokricah, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 167 državljanov Afganistana, 23 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 13 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Maroka, osem državljanov Bangladeša, osem državljanov Iraka, šest državljanov Indije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Nepala, državljana Ruije, državljana Palestine in državljana Alžirije in na območju PP Metlika tri državljane Turčije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.