zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika

Med bežanjem pred policijo se je z vozilom prevrnil

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2023 10:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 84 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 357 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in Brežicah so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti nevarnega voznika izločili iz prometa. Nekaj po 18. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika kombija švicarskih registrskih oznak, ki je v okolici Šentjerneja vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, nevarnega voznika izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo proti Škocjanu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. 56-letni državljan Španije in Švice se v nesreči ni poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, zaradi številnih kršitev ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli v postopek na pristojno sodišče.

Zasega vozil. Brežiški policisti so nekaj po 11. uri med kontrolo prometa v Veliki Dolini ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Ugotovili so, da 31-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 13. ure obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Citroen, ki naj bi iz smeri Straže proti Prečni vijugal po vozišču. Takoj so se odzvali, 75-letnega kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,47 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na 18. 7. nekdo iz rezervoarjev traktorja, delovnega stroja in tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 450 litrov goriva.

Na Vinjem vrhu na območju občine Šmarješke Toplice je v noči na 18. 7. neznanec skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil posodo z vinom.



Med 17. 7. in 18. 7. je v okolici Šentjerneja nekdo iz skladiščnega prostora odtujil motorno žago in dve rušilni kladivi. Lastnika je oškodoval za 2.500 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je 18. 7. neznanec vlomil v poslovne prostore in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 330 evrov.

V Gorenjih Skopicah na območju PP Brežice je med 17. 7. in 18. 7. nekdo odtujil poljščine. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

V noči na 19. 7. je v Brežicah nekdo vlomil v prostore prodajalne. Policisti in kriminalisti okoliščine še preiskujejo.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehodi državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Brežice, Loče, Podvinje, Jesenice na Dolenjskem, Velika Dolina) izsledili in prijeli 34 državljanov Afganistana, 28 državljanov Maroka, deset državljanov Pakistana, sedem državljanov Mongolije, sedem državljanov Alžirije, šest
državljanov Kitajske, pet državljanov Indije, tri državljane Kameruna, dva državljana Palestine, dva državljana Toga, dva državljana Rusije, državljana Sirije, državljana Ugande, državljana Sierra Leone, državljana Tunizije, državljana Nepala in državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.