horoskop_zodiak-astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 24. oktobra

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Kronika

Konec tedna so imeli policisti največ dela s pijanimi vozniki

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
21.01.2019 15:41

Varnostne razmere v prometu so na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine minuli konec tedna zaznamovali vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. Povzročili so štiri prometne nesreče, v katerih sta se poškodovali dve osebi.

Med kontrolo prometa so policisti ustavili še štiri pijane voznike, trije med njimi so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, še eden pa je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Metliški policisti so 19. 1. zvečer med kontrolo prometa pri Svržakih ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal na travnik, kjer je z vozilom obstal. Policisti so med postopkom ugotovili, da gre za 21-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,16 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti so 18. 1. med kontrolo prometa v okolici Šentruperta ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Hyundai. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,93 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 19. 1. so v Novem mestu ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil znamke Fiat so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
18. 1. nekaj po 20. so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Smedniku. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo romunskih registrskih oznak. V nesreči je nastala premoženjska škoda, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,30 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih
predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Trebanjski policisti so bili 19. 1. popoldne obveščeni o prometni nesreči pri kraju Rihpovec. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila znamke BMW pri vožnji po klancu navzdol zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

20. 1. nekaj po 5. uri se je zgodila prometna nesreča na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 28-letni voznik med vožnjo zaspal, s ceste zapeljal na brežino in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovan povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov alkohola. Zoper kršitelja bodo policisti na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


Brežiški policisti so bili 20. 1. okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dobovi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 29-letni voznik, ki je zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozila 23-letna voznica. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,99 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pijanega voznika pridržali
Med kontrolo prometa v Novem mestu so policisti v noči na 20. 1. na Kandijski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 46-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom prepovedanih drog
Trebanjski policisti so 20. 1. zvečer med kontrolo prometa ustavili 20-letnega voznika, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja so odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Strokovni pregled je potrdil prisotnost prepovedanih drog, zato so mu avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi
18. 1. med 17. in 22. uro je v Arnovem selu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Podgori na območju PP Dolenjske Toplice je med 17. 1. in 19. 1. neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je televizijski sprejemnik in živila ter lastnika oškodoval za 500 evrov.