stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Konec tedna več vlomov v avtomobile

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2021 13:48

Na parkirnem prostoru pokopališča v Krškem je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico. Na Topliški cesti v Novem mestu je 18. 7. neznanec vlomil v avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli dva tisoč evrov škode. V Gradišču pri Trebnjem je nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil vrednostni bon.

Policisti so v vseh primerih vlomov v vozila opravili oglede krajev kaznivih dejanj in nadaljujejo s preiskavami. V večini primerov ugotavljajo, da so žrtve kaznivih dejanj predvsem tisti vozniki, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane odlagajo različne predmete. Storilci v
vozila vlamljajo na način, da razbijejo stekla in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Policisti občane ponovno pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov.